Action winkel opent deuren aan het La Marina Shopping Center.

Geen wereldschokkend nieuws, maar toch een nieuwsfeit waar vele Belgische en Nederlandse bewoners of langverblijvers in de Costa Blanca blij van werden. De populaire winkelketen Action heeft een winkel geopend in het winkelcentrum van La Marina nabij Benidorm. We gingen eens een kijkje nemen!

Action hoeft waarschijnlijk geen introductie. Het is een discount winkel waar je zo goed als alles vindt. Van werkmateriaal, tot opbergkisten, tot decoratie, knutselgerief, poetsproducten en snacks. We kennen de winkel allemaal als de prijsbreker met vaak grote prijsverschillen tegenover supermarkten of andere gelijkaardige winkels.

De Action die nu opende in Finestrat is zeker niet de eerste winkel van Action in Spanje. De keten expandeerde naar Spanje in februari 2022 met een winkel in Girona, en is daarna verder beginnen oprukken. De winkel in Finestrat is de 29ste winkel, de 4de winkel in de provincie Alicante. De andere winkels bevinden zich een heel eind naar het zuiden. Er is er één in Petrer, Elche en San Vicente de Raspeig nabij Alicante. Het was dus een opluchting voor vele expats dat er een nieuwe winkel opende in een centrale en gemakkelijk bereikbare locatie voor de hele regio van de Marina Baixa (Villajoyosa, Finestrat, Benidorm, La Nucia, Polop, Alfaz del Pi, Altea, Albir).

De Action bevindt zich aan de commerciële zone van Finestrat, net achter het winkelcentrum La Marina Shopping Center. Het is goed bereikbaar met de wagen (er is een afrit voor het winkelcentrum rechtstreeks van de snelweg) en als je op vakantie bent in Benidorm, kan je de bus L1 vanaf de Av. de Mediterraneo nemen, of de L2 vanuit Calle Gerona. Op een klein halfuurtje in de bus ben je aan het shopping center. De Action bevindt zich op een terrein achteraan he
t hoofdgebouw. Je kan door het shopping center wandelen, aan de achterkant zie je een ondergrondse parking, en daar neem je gewoon de trap omhoog. 

We besloten op de openingsdag te gaan kijken, en dat was achteraf gezien niet het beste idee. Extra stewards stonden op post om het toekomende verkeer op de parking te regelen, want er was best een toeloop! Binnen de winkel was een gezellige drukte, en de overheersende taal was dan wel Nederlands, ook Spaanstaligen (uiteraard), Duitsers en Oekraïners vonden hun weg naar de winkel en waren duidelijk verrast door het eclectische aanbod en de lage prijzenpolitiek. De winkel valt op door zijn grootte en ook om zijn overzichtelijke lay-out. Er is ruimte genoeg en dat vertaalt zich in brede gangen. Ik was nog nooit zo relaxt in een Action winkel! Een Action loop je niet zomaar binnen om te kijken... Voor we het zelf beseften stonden we met een hoop spullen in ons hand. 

Critici online zijn er snel bij om de Action te veroordelen. Zijn er al geen prullaria winkels genoeg? Biedt Action nog wel waarde op een plek waar er honderden goedkope Chinese bazars zijn? Moet er niet meer ruimte zijn voor winkels die kwalitatieve producten verkopen? Ook ik werd niet meteen enthousiast van het nieuws van de Action winkel. Ik vond dat de markt best verzadigd was met alle Chinese bazars én andere gelijkaardige winkels zoals TEDI, Primapix, GIFI en Pepco. Maar het is de vrije markt die beslist, en aan de openingsdag te zien (en de drukte toen we een week later gingen) is er genoeg ruimte in de markt voor een Action winkel.

De Belgische en Nederlandse expats hebben in de Costa Blanca weinig te missen van typische winkelketens uit het thuisland. Je kan naar de Zeeman in Benidorm, naar de GIFI en nu ook naar de Action. Graag hoor ik uw mening in de commentaren! Fan, of toch maar niet?

Lees ook: Winkelen in Benidorm
Lees ook: La Marina Shopping Center
Lees ook: Outlet shopping center te Alicante "The Outlet Stores"
Lees ook: Internationale merken kiezen voor Benidorm

Geen opmerkingen:

Een reactie posten