Winkelen in Benidorm

Voor goedkoop winkelen moet je in Benidorm zijn. Shoenen, kleding, shirts, handtassen, souvenirs en lederwaren worden aan dumpingprijzen verkocht. Ikzelf ben al op veel plaatsen aan de Spaanse, Tunesische en Turkse kust geweest, maar haast nergens vind je betere prijzen dan in Benidorm.

winkelcentrum
De vaste winkeltjes in Benidorm worden voornamelijk uitgebaat door spanjaarden en chinezen en het overaanbod van dezelfde producten drijft de prijs naar beneden. Naast deze typische winkeltjes die strandspullen, kleding, juwelen en gadgets verkopen, heb je ook grote speelgoedwinkels, winkels met lederwaren, gewone kledingwinkels, winkels waar ze spelletjes verkopen, wapenwinkels... noem maar op. Let wel op, ook in Benidorm circuleren veel nepartikelen.

Er zijn overal in Benidorm leuke winkeltjes, maar de algemene tendens is dat je de 'betere' boetiekjes in de buurt achter oud Benidorm vindt. De straatjes ruwweg tussen Calle Rufaza en Av. Rei Jaume I bieden de meest originele winkeltjes. Ook in de Av. de Mediterraneo zijn er enkele bijzondere winkeltjes (tussen het grotendeels 'chinese' aanbod). Jongeren denken vaak dat er in Benidorm enkel kledij wordt verkocht voor een ouder publiek. Ik moet bekennen dat er veel oubollige kledingwinkels zijn, maar veel kenners weten enkele goede winkeltjes voor een wat jonger publiek. Ga bijvoorbeeld eens kijken in LEFT in Calle de Thomas Ortuno, die zeer scherp geprijsde kledij verkoopt voor een jonger publiek. Ook in de Calle Rufaza vindt je enkele 'hippe' kledingwinkels.

Wie nog meer in echte Spaanse boetiekjes een uniek stuk wil kopen, kan ook met de tram naar Alicante. Stap af aan de laatste halte "Luceros". De wijk Centro, ruwweg tussen Av. Alfonso X El Sabio, de Av. Oscar Espla, de wandelpromenade aan het water en de oude stad, is een uitgestrekt winkelparadijs. In de grotendeels autoluwe straten vindt je honderdtallen originele kleine winkeltjes en enkele grote ketens. Er zijn ook twee winkelcentra in Alicante (waaronder 1 outlet) voor bij slecht weer.

Een andere bijzondere plaats om te winkelen is Altea. Dit kunstenaarsdorpje richt zich voornamelijk naar de creatieve en kunstminnende mensen die gerust iets meer betalen voor een uniek stuk. Dit gaat van juwelen tot binnenhuisdecoratie tot kleding. De oude stad in Altea is moeilijker toegankelijk. Het zijn wat trappen en de straatjes lopen 'steil' op een heuveltje. Wie graag wat alternatieve winkels ziet, is zeker in Altea op zijn plaats!

Voor wie herkenbare merken wil kopen, kan in het winkelcentrum 'La Marina' terecht. Dit winkelcentrum ligt in Benidorm, maar verder weg van het centrum in de buurt van la Cala. Men kan vanuit het centrum de bus nemen. Men vindt er winkels van H&M, Celio, Esprit, Zara... . Er is een apart artikel over dit winkelcentrum gemaakt.

De markt in Benidorm is enorm groot en men verkoopt er een varieteit aan spullen tegen wederom zeer lage prijzen. Wel opletten hier, want sommige verkopers kunnen wel heel opdringerig worden. De meeste spullen zijn weinig verschillend van wat je in Benidorm vindt, maar gelukkig zijn er ook heel originele kraampjes bij. Er zijn ook kramen waar kleding lukraak door elkaar op de tafels ligt. Ook al ontkent de verkoper: dit zijn tweedehandskledij met vaak een dubieus verleden. Maar wie zoekt die vindt, en voor de prijzen (Ik heb er gezien voor 1 EUR per stuk, maar normaal 3 EUR per stuk) kan je nergens anders kleding kopen!

Winkelen in Benidorm is zeer aangenaam in autoluwe straten, in winkelcentra, op de gezellige markt of op brede voetpaden. Wie naar Benidorm reist, kan beter wat plaats over laten in de koffers!

Lees ook: Benidorm City
Lees ook: La Marina Shopping Center
Lees ook: Alicante
Lees ook: Outlet Shopping Center te Alicante "The Outlet Stores"
Lees ook: Alternatieve winkeltjes van Altea (foto's)
Lees ook: Benidorm Praktisch
Lees ook: De aparte winkeltjes van Guadalest
Lees ook: Markten in Benidorm