Outlet Shopping center te Alicante "The Outlet Stores"

Wie zijn vakantie viert in Benidorm, moet er wat voor over hebben. Een goede 3 kwartier rijden met een huurwagen, of twee trams nemen. Maar de echte shoppers laten zich hier toch niet door afschrikken? En op een druilerige dag is het een leuke uitstap aangezien het winkelcentrum grotendeels overdekt is...
Er is ruime parking voorzien

Toen wij het winkelcentrum bezochten verbleven we in Alicante zelf. Een korte tramrit later waren we in San Vincente de Raspeig, een dorpje tegen de buitenwijken van Alicante. Dit dorpje heb ik beschreven in een ander artikel. Het ligt op wandelafstand van "The Outlet Stores".

Het shopping center ligt wat buiten de stad naast de universiteit van Alicante. Er is een enorme parking, dus daar hoef je je helemaal niet druk om te maken.
Het hele terrein bestaat ruwweg uit drie delen. Het eerste is een enorme Carrefour, daarnaast heb je het feitelijke winkelcentrum (overdekt) en daarachter heb je een mooie promenade met tientallen eetgelegenheden, een cinemacomplex, een fitnessruimte en bars.
promenade met eetgelegenheden
Het is een vrij modern winkelcentrum en alles is mooi afgewerkt. De promenade is met fonteintjes en gezellige terrasjes een leuke plek om te vertoeven. Het was er wel heel stil toen wij er rond liepen (rond 12u), misschien wordt het er vooral 's namiddags en 's avonds druk?
Het winkelcentrum zelf was al iets drukker, maar gelukkig geen toestanden zoals in de Benelux waar het vaak oncomfortabel druk is. Je vindt er best een groot aanbod van outlet winkels. Zo heb je een outlet van El Corté Ingles, Mango, Desigual, Levi's, Mustang (schoenen), Nike, The Phone House.... en nog veel meer. Verwacht echter geen enorm winkelcentrum. Het is zelfs wat kleiner dan het La Marina Shopping Center in Benidorm. Waarom dan helemaal tot daar rijden? Wel, omdat er outletprijzen gelden! In de ene winkel waren de koopjes meer uitgesproken dan in de andere, maar over het algemeen leek het inderdaad iets goedkoper dan de merkwinkels zelf.
Binnen in "The Outlet Stores"
Je bent fan van die outlets of niet... Smaken verschillen. Ik keek er naar een horloge waarvan ik de prijzen wist (het horloge dat ik altijd draag) en deze waren amper goedkoper dan de prijzen in de stad (uiteindelijk in de stad zelf een goedkoper gevonden!). Ook qua schoenen had ik niet het idee échte koopjes te doen. Dumpingprijzen zul je hier amper zien. Aan de andere kant heeft mijn vrouw wel een goede koop gedaan. Een jurkje dat echt goedkoper was dan de gewone winkel. Dus zo zie je maar weer.... De Carrefour hebben we links laten liggen en een uurtje later lagen we te niksen met een boek op het strand!

Besluit

Verscheidene bars en restaurants
Het is geen enorm shopping center zoals in Roermond of Maasmechelen Village en het winkelaanbod zijn meer Spaanse merken, maar wie op zoek is naar dat perfecte jurkje, dat dan nog eens afgeprijsd blijkt, is hier op het juiste adres. Het is er ook gewoon leuk toeven in de namiddagzon op een terras van één van de zovele eetgelegenheden.
Jammer dat je er niet gemakkelijk geraakt vanuit Benidorm. Om alleen het winkelcentra te bezoeken zou ik niet helemaal met het openbaar vervoer gaan. Uiteindelijk kost je ticket waarschijnlijk meer dan dat je korting hebt in de winkels... En dan heb ik het nog niet over de verkwiste tijd op de tram... Maar als je toch een bezoek brengt aan Alicante, kan het voor sommigen de moeite zijn. Ik persoonlijk verkies de open lucht en de drukte van de stad boven zo'n kunstmatig winkelcentra, maar smaken verschillen... 

Praktisch

"The Outlet Stores" is vanuit Alicante te bereiken met meerdere bussen en met de tram lijn 2. Wie met de tram vanuit Benidorm komt, moet overstappen aan de halte Castillo/MARQ. Een bezoek aan het winkelcentrum is te combineren met een bezoek aan de universiteit en San Vincente de Raspeig, maar beide zijn niet bijster interessant om veel tijd door te brengen. Wie vanuit Benidorm echt het winkelcentrum wil bezoeken, kan het best combineren met een wandeling door Alicante zelf.

Denk eraan, je kan niet zomaar wandelen vanuit het centrum van Alicante tot het Outlet winkelcenter. Dat is echt te ver. 
Je kan ook gerust de Outlet 's avonds bezoeken, want het is open van maandag tot zaterdag tot 22u! De meeste eet -en drinkgelegenheden blijven open tot na middernacht (omwille van de bioscoop).

Lees ook: Alicante

Geen opmerkingen:

Een reactie posten