Valencia

Een website over Benidorm die volledig wil zijn, kan er niet rond. Valencia: Een grootstad die wordt vergeleken met Barcelona, maar dan minder toeristisch en veel goedkoper. In Valencia vind je alles. Cultuur, geschiedenis, zon en zee, uitgaan.... Een metropool die je moet gezien hebben.

In 2017 hebben we tijdens onze vakantie naar Benidorm allereerst een week in Valencia vertoefd. We hebben de vluchten en hotels zelf geboekt. Benidorm ligt op een 100 kilometer vogelvlucht van Valencia, een dikke twee uur met de rechtstreekse ALSA bus. We hebben een week in de stad verbleven en ons geen dag hoeven te vervelen! Valencia is ook te bezoeken als daguitstap vanuit Benidorm en hoewel het een lange dag is, biedt het toch een goede impressie aangezien men ook de "ciudad de las Artes y las Ciencias" kan bezoeken in die uitstap.

Valencia (en omgeving) valt niet met een enkel artikel te beschrijven, dus vindt je hieronder verscheidene linken naar de aparte artikels over de stad en zijn boeiende omgeving.

Lees ook: De oude stad van Valencia bezoeken
Lees ook: Bezoek aan El Palmar - Thuishaven van de Paëlla
Lees ook: Bezoek aan Xativa
Lees ook: Ciudad de las Artes y las Ciencias
Lees ook: Met de fiets van Valencia naar Port Saplaya


TIPS

-Valencia is een grote stad. De bussen en de metro vormen een goed alternatief voor het wandelen. Het oude centrum en de winkelstraten zijn voor sportievelingen te voet best te doen als men een goede route uitstippelt (zodat men niet teveel doelloos rond moet wandelen).
City of art and science
-Eten en drinken is in vergelijking met Barcelona en Madrid veel goedkoper. De specialiteit van Valencia is natuurlijk de Paella. Probeer een restaurant te vinden waar veel Valencianen komen. De toeristische restaurants serveren niet altijd goede Paella én vaak te duur in vergelijking met de restaurants die Valencianen bezoeken.
-In het centrum van Valencia zijn goedkope hotels en jeugdhotels. Boek op voorhand. Wie twee dagen in Valencia zit, zou ik één dag het oude centrum aanraden en de andere dag de wijk van kunsten en wetenschappen en de Jardins de Turia.
-Huur een fiets in Valencia. Dit is best goedkoop! Met de fiets doet u snel en gemakkelijk de oude stad en kun je van daar uit door de Jardins de Turia naar de Ciudad de los Artes y las Ciencias, en eventueel nog tot aan de kust.

Lees ook: Benidorm City
Lees ook: Fallas in Valencia
Lees ook: Costa Blanca Algemeen
Lees ook: Costa Blanca Meer....
Lees ook: Alicante
Lees ook: Benidorm Praktisch
De mooie fontein in het centrum bij valavond

Jardines de Turia. Een prachtig park dat rondom Valencia loopt
De  'hippe' wijk Ruzafa met plaatselijke markt

Ciudad de las Artes y las Ciencias

Mercado Central te Valencia

Plaza de Ayuntamiento

Valencia kent tientallen sfeervolle pleintjes - met terrasjes

Ciudad de las Artes y las Ciencias

Maquette van middeleeuws Valencia

Uiteraard mag een Paëlla niet ontbreken

Prachtige architectuur
Lees ook: Benidorm City
Lees ook: Fallas in Valencia
Lees ook: Costa Blanca Algemeen
Lees ook: Costa Blanca Meer....
Lees ook: Vanuit Benidorm naar Lissabon (vanaf 20 EUR!)
Lees ook: Alicante
Lees ook: Benidorm Praktisch

Geen opmerkingen:

Een reactie posten