Kerstmarkt in Finestrat

Zoals elk jaar, bezoeken we graag kerstmarkten, dit artikel gaat over ons bezoek aan de kerstmarkt in Finestrat in 2023.

De kerstmarkt in Benidorm is zoals elk jaar een beetje teleurstellend. Er staat een ijspiste, enkele kermisattracties en enkele eet -en drank kraampjes. Er staan weliswaar een aantal kraampjes aan Parque de Elche (aan de duifjes), maar dit zijn dezelfde kraampjes die er ook in de zomer staan, of op andere evenementen. Het palmbomenpark geeft me dan ook niet meteen een kerstsfeer. Wij dus op de bus op zoek naar een meer traditionele kerstmarkt.

Die bus was al een hekel punt. De kerstmarkt staat in het dorp Finestrat dat een 7 kilometer dieper in het binnenland ligt vanaf La Cala Finestrat aan het strand. Om toerisme naar het dorp te stimuleren, stuurt men bij evenementen gelukkig een gratis bus om de inwoners/toeristen van La Cala tot in het dorp te lokken. Er waren echter maar twee opstap momenten, om 10u 's ochtends met een terugkeer om 14u, of om 15u vertrekken, en dan moest je terug op de bus in Finestrat om 21.30u. We namen de bus in de namiddag om in Finestrat aan een gesloten kerstmarkt (siësta) te staan om 15.30u... De kerstmarkt zou maar pas in gang komen om 17.30u. De bus had dus zeker 2 uur later kunnen vertrekken.

Geen probleem, eens toegekomen in Finestrat gingen we verder de berg op richting Font de Moli, de zuivere bronnetjes aan de ingang van het natuurreservaat. We genoten van de omgeving en namen een verfrissende borrel, en we kregen op de koop toe 4 enorme sinaasappels van een vriendelijke boer.

De kerstmarkt van Finestrat zelf is niet heel groot. Het is een kleine 100 meter lang en loopt door de oude stad tot aan het gemeentehuis waar je naar goede gewoonte de bar popular vindt. Wie Finestrat al eens bezocht heeft op de Middeleeuwse markt, zal net dezelfde lay-out vinden, en zelfs grotendeels dezelfde kramen. Er zijn veel artisanele producten en zelfgemaakte juwelen. Gelukkig was er buiten de markt zelf nog vanalles te beleven. Zo kwam de kerstman om 18u zijn intrede maken, en mochten alle kinderen op zijn schoot voor een foto, en om 20u begon een optreden van de band Calm The Rage. Benidorm kenners zullen deze groep wel kennen, aangezien ze ook vaak spelen in The Western Saloon in Benidorm. Geweldig goede artiesten, en voor dit optreden mengde ze graag enkele gekende Spaanse hits tussen hun rocklist. 

De kerstmarkt van Finestrat is zeker de moeite als je in Benidorm of de omgeving verblijft én over een wagen beschikt. Het loont om rekening te houden met de extra evenementen, want die doen deze kerstmarkt echt leven (te vinden op de Facebook van Finestrat). 

Lees ook: Kerstmis in Benidorm
Lees ook: Benidorm in December
Lees ook: Bezoek aan Finestrat
Lees ook: Excursies / Ervaringen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten