Foto's patroonsfeesten Benidorm 2023

De fiestas patronales in Benidorm zijn weer achter de rug. Het was opnieuw een week lang vuurwerk, optochten, optredens en vooral veel feest!

We hadden bezoek en ook het werk ging voor. Toch konden we -vooral 's avonds aanwezig zijn op enkele van de evenementen. De vele toeristen die specifiek voor de feesten naar Benidorm waren gereisd hadden dit jaar bijzonder veel geluk. Temperaturen tot 28 graden in de schaduw gedurende heel de week, en ook zeer zachte avonden waar een lichte vest of trui meer dan voldoende warm was. Er waren geen verrassingen dit jaar. De feesten volgden hetzelfde programma als vorige jaren. Een successformule moet niet veranderd worden!

In plaats van een ellenlange tekst zocht ik gewoon enkele sfeerfoto's die hopelijk een idee geven van enkele van de evenementen. Jammer genoeg heb ik het volledige traditionele luik, de serene optochten gemist. Maar ik heb wel enkele foto's van de activiteiten 's avonds.


Het eerste grote evenement is een optocht van alle Penyas (feestgroepen) door de oude stad. Op het eindpunt krijgen ze van de burgemeester en de damas een lintje dat ze met fierheid aan hun vaandel hangen. Immers, hoe meer lintjes, hoe meer jaren op de feest-teller.

Na een bijzonder rockconcert met hilarische vulgariteit volgde de enge Correfoc. Deze Valenciaanse traditie bestaat uit als duivels verklede vuurwerkspecialisten die met romeinse kaarsen achter het publiek aan rennen. Op het einde verrassen ze de opgejaagde groep met groter tuig zoals deze draak die langst alle kanten vuurwerk spuit. Op enkele nieuwe gaten in mijn trui na, kwam ik er ongeschonden uit. Gelukkig was er een grote aanwezigheid van brandweermannen met brandblussers in de aanslag.

De finale parade was dit jaar niet enorm groot, maar de confetti, de aanstekkelijke danspasjes van de deelnemers en kilos snoep die van de praalwagens werd gegooid maakte dit meteen goed.

Het finale vuurwerk was net als andere jaren een enorm spektakel.

Daags na het Spaanse feest was er de Fancy Dress party. Ondanks dat het geen officieel deel is van de traditionele feesten, voor vele toeristen toch de hoogdag. En wat een dag! Onder een stralend zonnetje kwamen er 40 tot 50.000 mensen samen in de Engelse buurt. Er waren DJ's, parades en vuurwerk. Het feest begon er op de middag al, en ging door tot in de avond en de vroege nachtelijke uurtjes.

Deze laatste foto vanaf het Poniente Strand is genomen op een prachtige wolkenvrije nacht. De sluierwolk van het overdadige vuurwerk gleed prachtig over het strand en verdween daarna volledig.Lees ook: Benidorm Fiestas
Lees ook: Verslag Patroonsfeesten 2015
Lees ook: Programma Patroonsfeesten
Lees ook: November vakantie 2018 / verslag patroonsfeesten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten