Bezoek aan Benidorm Palace

In oktober, in volle corona crisis bezochten we voor onze eerste keer Benidorm Palace. Niets te laat, want veel bezoekers aan deze blog stellen me vragen over Benidorm Palace. Bij deze mijn ervaring en het antwoord op veel vragen rond deze populaire attractie.

Benidorm Palace is al tientallen jaren een gekend gegeven. Voor velen is het een verplichte avond tijdens hun verblijf in Benidorm, sommigen komen zelfs specifiek op vakantie naar Benidorm voor Benidorm Palace, en anderen zijn er nog nooit een keer binnen geweest. Ik merk ook dat sommigen argwanend zijn omdat ze het niet helemaal kennen en niet weten hoe het er aan toe gaat. Wijzelf hadden in onze tientallen jaren Benidorm vakanties nog nooit Benidorm Palace bezocht. Telkens was er wel interesse, maar net als bij zovele Belgen en Nederlanders; ongekend is onbemind.

Deze volgende show wist me echter te overtuigen; een hele avond "illusionisten"-show ten voordele van het hondenasiel. Ik hou van goochelshows, en ik hou nog meer van de hondjes, en daarom stonden we die zaterdag enthousiast aan de kassa van Benidorm Palace.

Je kan best reserveren in Benidorm Palace. Dit is eenvoudig te regelen via de receptie van uw hotel, of je kan zelf bellen naar Benidorm Palace; de dame aan de telefoon spreekt Engels. U zal gewoon het aantal personen moeten doorgeven en of u blijft eten, of enkel de show wil zien, daarna krijgt u een reserveringsnummer. De avond zelf gaat u gewoon naar de kassa, waarbij u uw reserveringsnummer zegt en u betaalt de inkomprijs. Sommige boekingskantoren bieden inkom + vervoer. Wel opletten dat u voor het vervoer niet teveel betaalt; Er staan na de shows taxi's klaar en een ritje naar een hotel ergens aan de Levante-zone zal je niet meer dan 10 EUR kosten.

Aan de kassa krijg je na betaling een ticket, dit wordt gecontroleerd aan de deur. Het ticket is een vaste plaats, er zal een medewerker klaar staan om u aan de hand van uw ticket een plaats aan te wijzen. Wie de vaste show mét eten bestelt, zit beneden, wie enkel de show wil zien met iets om te drinken kan zowel beneden als boven op het balkon worden gezet (afhankelijk van het aantal gasten dat eet). Wij hadden plaatsen zonder eten, maar omdat het een rustige avond was, konden we toch beneden zitten. Ook konden we ter plaatse toch nog eten bestellen als we wilden. U zal meteen door een ober worden aangesproken. Benidorm Palace biedt zéér goedkope shows aan en moet nu eenmaal een deel van haar winst uit het eten/drinken halen. Er is dus geen mogelijkheid om zonder consumeren de show te zien. MAAR de prijzen in Benidorm Palace zijn best economisch (2.5 EUR voor een frisdrank, 6 EUR voor een Gin Tonic, 7 EUR voor een goede cocktail...). Dit zijn geen overdreven prijzen voor een "showzaal".

Wijzelf hadden een tafeltje voor twee, maar het zou kunnen dat u als koppel aan een langere tafel wordt geplaatst met andere gasten. Nogmaals hangt dit af van het aantal bezoekers. Doorheen de gehele zaal heb je gelukkig goed zicht op het verhoogde podium. Helemaal aan de zijkant heb je het minst goede zicht, omdat je dan op de zijkant van het podium kijkt, maar de artiesten houden er rekening mee dat de bezoekers zich aan alle kanten bevinden, en niet enkel vóór hen.

Bovenaan zijn de plaatsen zeker niet slecht

Ik vond de avond heel gemoedelijk; hoewel het een prachtige zaal is met een bepaalde luxe uitstraling, ging alles zeer natuurlijk. U wordt niet gepusht om "haastig" te drinken, u kan ook gewoon rustig door eten als de show al begonnen is, de obers blijven tijdens de show gewoon doorwerken (met een handig zaklampje om je te helpen bij de betaling).

Zelfs deze plaatsen helemaal achteraan de zaal hebben goed zicht

Er is een pauze in de show waarbij de lichten terug aan gaan en u naar het toilet kan, of nogmaals kan bestellen. Ook na de show kan u nog even blijven zitten om rustig uw drankje te nuttigen. Tijdens normale tijden (buiten corona) zakt het podium in de grond en kan er nog even gedanst worden na de show.

De shows hebben prachtige decors en lichteffecten

De shows zelf zijn bijzonder spectaculair. In Benidorm Palace krijg je waar voor uw geld; dit zijn shows die het niveau van Las Vegas entertainment benaderen. Projecties op de muren, bewegende podia, geluidseffecten, honderden spots en lasers, tientallen danseressen en top zangers, illusionisten, acrobaten.... Het zijn acts die je omver blazen!

Geketend in een vat water - Houdini achterna

Onze specifieke show was voor het goede doel "save my life". Hierbij wordt een hondenasiel gesponsord. Er is dan ook een extra tombola tijdens de pauze om nog wat geld in het laatje te brengen. De hele avond werd verzorgd in het Engels en Spaans, maar zelfs als je geen Engels kan, zal je u zeker wel amuseren. Voor ons zaten Italianen en ze wisten ons te vertellen dat ze goed genoten hebben, ook al konden ze de presentatoren niet verstaan.

Ook zij zeiden wat ik vond: Benidorm Palace is een onvergetelijke avond tijdens je vakantie, en het is de inkomprijs dubbel en dik waard! Haast nergens ter wereld ga je zulk top-entertainment vinden, zo'n luxueuze avond vol verrassingen, aan zo'n betaalbare prijs. Ik begrijp nu veel beter waarom mensen specifiek naar Benidorm komen voor de Benidorm Palace. En ik heb er meteen een jaarlijkse traditie bij!

Lees ook: Excursies / Ervaringen
Lees ook: Uitgaan in Benidorm
Lees ook: Benidorm Praktisch
Lees ook: Benidorm City

Geen opmerkingen:

Een reactie posten