Uitgaan in Benidorm

In de jaren '80 had Benidorm een reputatie van het grootste uitgangsleven van de Costa's. Deze reputatie is Benidorm kwijtgespeeld doorheen de jaren. Ondanks dat de stad bekend staat als een oord voor oudere mensen, is het qua uitgangsleven helemaal niet anders dan 20-30 jaar geleden! Jongeren die Benidorm bezoeken kunnen alleen maar oordelen dat het uitgangsleven hier veel uitgebreider en gevarieerder is dan pakweg Lloret del Mar of Chersonissos.

De promenade om 3u 's ochtends
Het leuke aan Benidorm is dat het een nachtleven heeft met voor iedereen wat wils. Er zijn megadiscotheken aan de rand van de stad, en je hebt de kleinere discotheken, pubs met livemuziek, comedy-shows, bruine kroegen, tientallen cabaretshows en vooral showpubs waar je gratis optredens kan zien van top entertainers. Benidorm heeft een overaanbod van imitators en heeft als enige stad ter wereld zelfs een imitator van een imitator!

Bekende showpubs en Cabarets in Benidorm zijn Pancho's pub, Rockerfellas, Sinatras, jailrock, Tommy's, Buddies, Malibu.
Ook Rock & Roll-kroegen met live-muziek zoals Daytona Rock Bar, en Ierse pubs als Scruffy Murphys en The Shamrock.
Eigenlijk zijn er teveel Cafés, bars en pubs om op te noemen.

De shows beginnen al rond 20u met meestal kindvriendelijk entertainment. Rond 21-22u beginnen de hypnotiseurs, goochelaars en imitators en tegen middernacht komt er al meer volwassen entertainment. 's Nachts dan om 2-3u zijn er in sommige bars echte erotische shows te zien. De entertainment is vaak van hoog niveau en sommige entertainers moet je gewoon gezien hebben; Meatloaf Tribute, Gary the comedy hypnotist, Lionel Richie tribute, Sticky Vicky, Pablo Bloom... zijn enkele namen die je nooit meer zal vergeten eens je hun optreden gezien hebt!
Wil je weten wie waar optreedt? Deze link geeft een handig overzicht: https://www.benidormseriously.com/whats-on-in-benidorm-tonight/

Uitgaan is veel goedkoper dan in Nederland en België en als je echt prijsbewust bent, neem je de 'happy hours' mee. Let op dat prijzen in populaire pubs met live-acts en livemuziek duurder zijn dan in de cafetaria-achtige Spaanse kroegen. Er is ook een groot aanbod aan Vlaamse en Nederlandse kroegen, ideaal om sociaal contacten te leggen!
Naast kroegen en cabarets zijn er ook veel Bingopaleizen, casino's en speelhallen te vinden.
Het is best veilig om uit te gaan in Benidorm, ook 's nachts rijdt er heel veel politie door de straten en de grotere zaken hebben buitenwippers. In de zomermaanden heb je vaak wel proppers die de straten afschuimen, maar ze zijn meestal niet té opdringerig.

Uitgaansbuurt
De grootste discotheken vind je op de av. de la Comunidad Valencia. Daar heb je onder andere de Ku discotheek, de KM Discotheek en Penelope's. Dit zijn de mega-discotheken met verschillende verdiepingen en dansvloeren, lounge-ruimtes, openluchtfeesten, zwembaden... Vooral in de zomer spelen er grote, internationaal geroemde DJ's. De inkomprijs varieert, maar kan oplopen tot wel 25 EUR. Ook de drank is veel duurder dan in Benidorm zelf.

Ook in verband met festivals en evenementen hoeft Benidorm niet onder te doen tegenover grootsteden. Een hoogtepunt is het "Low cost festival". Dit festival heeft zijn naam niet gestolen; de inkom, het eten en drinken en camping zijn spotgoedkoop. Toch biedt het festival een line-up dat niet hoeft onder te doen voor de duurste festivals en een sfeer die ongeëvenaard is. Het festival trekt veel jongeren vanuit heel Europa naar Benidorm en die blijven uiteraard voor en na het festival in Benidorm hangen. Wie kaarten wil, moet wel heel vroeg beginnen plannen, ook de hotelkamers zijn rond die periode steevast een half jaar op voorhand volgeboekt.
Ook op het gebied van concerten waan je jezelf eerder in een grootstad dan in een toeristenresort: geregeld komen er grote namen naar Benidorm om er een concert te geven. In 2016 speelde David Guetta de boel plat en in 2017 kwam Luis Fonsi zijn zomerhit "Despacito" brengen. Hou de kalender in elk geval goed in het oog als je weet wanneer je op vakantie gaat. Het kan best zijn dat je favoriete artiest/zanger er ook bij is!

Je hoeft niet meteen de drukte op te zoeken. Voor een gezellig terrasje 's avonds kan je op de dijk een rustige bar zoeken of wandel naar de oude stad waar 's avonds een gezellige terrasjes-cultuur leeft. Voornamelijk de Spaanse inwoners en toeristen hangen in de oude stad rond en keuvelen tot 's nachts op de gezellige terrassen. Hier geen techno muziek of drukdoenerij. In dit deel van de stad vind je goedkope cocktails, sangria en pintjes in een emmer met ijs... Ook dat heeft zijn charme!

Als je niet van uitgaan houdt, hoef je niet weg te blijven. De uitgaansbuurt is gecentreerd rond een aantal straten, dus zoek gewoon een hotel uit dat niet in die buurt ligt. Vooral hotels in de buurt van het Poniente strand liggen zeer rustig en als je niet zeker bent; vraag aan uw reisagent én zoek de hotels op via beoordelingssites op het internet!
Benidorm bij nacht is steeds gezellig druk. Iedereen laat zich 's nachts verleiden door de neonlichtjes, de muziek, de verschillende acts en de glitter en glamour!

Lees ook: Benidorm city
Lees ook: What's on guide - alle informatie over gratis entertainment
Lees ook: Eten en drinken