weer in Benidorm

Benidorm wordt volledig omringd door een bergketen en heeft hierdoor een heel ander klimaat dan andere Spaanse bestemmingen. Waar vaak de winter hard kan toeslaan in andere Spaanse bestemmingen, geniet men in Benidorm vaak van heel stabiel weer. Er is wel degelijk sprake van een microklimaat in Benidorm. De hoge bergen rond Benidorm houden koude wind, wolken en neerslag tegen, waardoor Benidorm geniet van één van de droogste en zachtste klimaten van de bestemmingen aan de Middellandse Zee. Benidorm heeft gemiddeld 325 dagen zon en zelfs in de winter tot 6 uur per dag zonneschijn.
In de zomer stijgt het kwik vaak tot een 35 graden, maar benauwd als in het binnenland wordt het er nooit. Zelfs in de winter geniet men doorgaans van een 17 graden. De dagtemperaturen komen haast nooit onder de 12 graden. Begrijpelijk dus dat Benidorm een mooie plek is om te overwinteren. Men kan de winters in Benidorm haast voorstellen als een langgerekte lente in de Benelux (met toch ook af en toe grillen, maar voornamelijk zacht en zonnig).
Het microklimaat zorgt voor droge, aangename zomers en milde winters waarin men nog volop kan genieten van de zon. De W.H.O. (world health organization) heeft het klimaat erkend als één van de beste ter wereld. De gezonde luchtkwaliteit heeft een positief effect op ouderen en mensen met last van allergieën, astma, reuma, artritis... .
Kortom, ook in de winter of op deprimerende herfstmaanden is Benidorm een ideale vakantiebestemming.

Lees ook: Regen in Benidorm (wat te doen op regenachtige dagen)
Lees ook: Benidorm city
Lees ook: Benidorm - een zee van gezondheid
Lees ook: Benidorm in februari
Lees ook: Benidorm in december
Lees ook: Benidorm in november
Lees ook: Benidorm in juni
Lees ook: hotels en appartementen
Lees ook: Stranden van Benidorm
Lees ook: Benidorm praktisch
Lees ook: omgeving van Benidorm / Algemeen

Voor meer informatie over het klimaat van Benidorm, surf je best naar: http://www.klimaatinfo.nl/spanje/benidorm.htm