Oktoberfest La Cala 2024

Eind September al beginnen de Oktoberfest evenementen op te komen. Dit jaar is er voor het eerst een tent gepoot in La Cala Finestrat nabij Benidorm! We gingen een kijkje nemen op de openingsdag.

Oktoberfest is natuurlijk allang een begrip in Duitsland, maar sinds kort is het een rage geworden in de Costa Blanca. Dat houdt steek natuurlijk met alle Duitse expats die hier de Costa Blanca een tweede thuis hebben gevonden. De eerste, en tevens één van de grootste Oktoberfest parties vind je in La Nucia. Dit heeft niet de beste verbinding met Benidorm, maar het nieuwe feest in La Cala wel, en is dus een prima reden om La Cala te verkennen als je dit weekend in Benidorm op vakantie bent.

Het Oktoberfest bevindt zich aan het strand in de baai van La Cala, maar is in feite in Villajoyosa. Dat lijkt een beetje gek, maar het laatste stuk van die baai is deel van de gemeente met de kleurrijke huisjes enkele kilometer verder. Je geraakt in La Cala gemakkelijk met bus 2 en 3. De laatste bus rijdt dan wel rond 22u, maar een taxi naar het centrum zal je niet erg veel kosten. En als je goed te been bent, is de baai van La Cala op een uurtje wandelen over de dijk tot in het centrum.


De eerste openingsdag verliep wat hectisch. Ze hadden de opkomst niet verwacht en er stond een enorme rij mensen aan te schuiven om binnen te kunnen. En eens je binnen werd gelaten, moet je heel lang aanschuiven voor drankbonnetjes. Er waren problemen met reservaties, en andere vragen, en die kwamen allemaal naar de arme dame aan de kassa, we moesten daardoor haast een uur aanschuiven. Nog een uurtje later was de volledige rij wel zo goed als weg gewerkt.


De prijzen op dit evenement zijn niet mals. Dit is geen "bar popular" en wordt niet gesponsord. Alle medewerkers, de installatie en de performers moeten betaald worden. Toch is 5.50 EUR voor een pint Paulaner niet goedkoop naar de Spaanse maatstaven, zelfs duur in vergelijking met discotheken hier. Over smaak valt natuurlijk niet te twisten, vele Duitsers lusten dit bier graag, en een Spaanse vriend van me beschouwd dat spul als vloeibaar goud. 

Gezellig was het er wel! Dames in de traditionele klederdracht lopen er rond, dansen en zetten de mensen aan het drinken. Een rockgroep brulde luid Spaanse meezingers, en af en toe werd het deuntje van "Ein prosit" herhaald waarbij iedereen moet rechtstaan en hun kuip bier moet klinken. Om al dat bier wat tegen te gaan kan je eten bestellen, maar het zijn eerder kleine Duits geïnspireerde snacks zoals braadworsten en pretzels.

Jammer genoeg vond ik de rockgroep wat luid, en niet meteen passen bij een evenement als het Oktoberfest. Typisch Spaans was dat de muziek zo verschrikkelijk luid stond dat elke poging om een gesprek aan te gaan werd versmoord door die jengelende rocker. Misschien hadden wat meer traditionele fanfares beter van toepassing geweest? Er is ook geen agenda te vinden van alle optredens, wat ook wel jammer is natuurlijk als je een bezoek wil plannen aan het evenement.


Als je houdt van bier (wie niet?) en van gezelligheid, en van grote mokken die je dan kan klinken tegen die van je buurman... dan is dit een feest voor jou! Je kan nog tot zondag 22 September naar La Cala om het evenement te bezoeken. Als tip misschien kan je op zaterdag in de voormiddag naar de markt in La Cala, dan even gaan lunchen (sla dat eten op het Oktoberfest gerust over), even naar het strand, en dan als laatst de lippen bevochtigen op het Oktoberfest. Dat klinkt toch als een prima dagje uit?

En als je dit feest mist, geen nood, er zijn Oktoberfests' genoeg gepland in deze regio om je de volgende weekends nog een herkansing te gunnen.

Lees ook: Benidorm Actueel
Lees ook: La Cala (Benidorm, Finestrat, Villajoyosa) bezoeken
Lees ook: Excursies / Ervaringen
Lees ook: Markten in Benidorm


Geen opmerkingen:

Een reactie posten