Uitzonderingen op het rookverbod in Benidorm

Het rookverbod raakt stilaan overal ingeburgerd. Rokers lijken zich erbij neer te leggen dat ze hun geliefde sigaret buiten moeten roken. Desondanks horen we enkel negatieve berichten uit de horeca. Rokers zouden weg blijven uit cafés en restaurants omwille van het rookverbod. Ook in Benidorm klaagden de hotel -en restauranteigenaars over het strenge rookverbod in Spanje.

In spanje is er vanaf 1 januari 2011 een nieuw streng rookverbod. Dit verbod houdt in dat er in alle afgesloten openbare ruimtes niet gerookt mag worden. In Benidorm echter is er onlangs een nieuwe wet gestemd die toelaat dat men binnen mag roken onder voorwaarde dat men een aparte gesloten ruimte voorziet voor de rokers. Deze nieuwe wet is tot stand gekomen onder druk van de eigenaars van hotels, restaurants, cafés en disco's. Ze beweren dat het strenge rookverbod toeristen afschrikte en dat zelfs toeristen andere bestemmingen zoals Turkije zouden nemen enkel en alleen omdat er ginds geen strenge rookverboden zijn.

Niet-rokers hoeven geen schrik te hebben, de rokers zullen dus in aparte rookkamers moeten staan. En de rokers hoeven voortaan niet meer de straat op. Iedereen tevreden?

Lees ook: Benidorm Praktisch
Lees ook: Benidorm City
Lees ook: Costa Blanca Algemeen
Lees ook: Costa Blanca Meer....
Lees ook: Benidorm Actueel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten