Corona update eind december

Overal lijkt er een derde golf te zijn begonnen. België en Nederland verscherpten hun maatregelen en in het Verenigd Koninkrijk zou er een nieuwe, veel meer besmettelijke variant van het virus zijn ontstaan. En ten lange leste... net voor kerstmis komen ze in Spanje ook met nieuwe maatregelen af.


De maatregelen in Spanje komen zoals altijd veel te laat. Iedereen had zijn kerstfeest gepland en plots wordt alles danig verstrengd dat het merendeel van de feestjes niet meer kan doorgaan. Uiteraard krijg je op deze manier burgerlijke ongehoorzaamheid... 

De regels komen vanuit de Comunidad Valencia, ook al denkt de provincie daar anders over, de Comarca Marina Baixa heeft zo ook haar eigen regels, en je raadt het al; de gemeentes zelf kunnen ook beslissen of ze al die raadgevingen volgen of hun eigen traject nemen. Niemand weet nog wat er mag, of niet mag...

Benidorm had begin deze maand nog hoop op een leuke eindejaarsperiode, maar die hoop is uiteraard de grond in geslagen. Nu er zelfs een verbod is voor mensen uit het Verenigd Koninkrijk, vallen alle positieve berichten weer in het water. De meeste hotels hebben hun openingsdata verlegd naar ten vroegste maart, anderen zullen pas met zekerheid openen in de volgende zomervakantie, nog meer dan 7 maanden hiervandaan...

Ik hoef natuurlijk niet te zeggen wat een ramp dit opnieuw vormt voor de mensen die hier wonen en werken. Er blijft voor hen niets over dan opnieuw afwachten, dat terwijl de steunmaatregelen in januari zullen eindigen. Europa én Spanje laten benidorm (en andere toeristische bestemmingen) gewoonweg vallen als een baksteen. Ze lijken niet in te zien dat deze badstad, gespecialiseerd in het ontvangen van massatoerisme uit alle hoeken van Europa, in deze moeilijke tijden extra hulp nodig heeft.

Maar er is ook goed nieuws: In Europa kunnen alle lidstaten massaal beginnen vaccineren, wat het vertrouwen op het einde van de crisis in 2021 ten goede komt. In Benidorm wordt trouwens niet stilgestaan. Er wordt druk gewerkt aan verschillende projecten, waarvan het meest opzienbarend de geheel nieuwe wegen zijn achter het Poniente strand. Er worden daar letterlijk bergen verzet om een nieuw stukje stad te maken.

En hoewel er besloten is om geen kerstmarkt te zetten in Benidorm, heeft men het gemeentehuis toch prachtig versierd met een netwerk van duizenden LED's die van het gemeentehuis een enorm fonkelend scherm maakt.

Het komt heus wel goed in het nieuwe jaar. Daarom mijn allerbeste wensen aan iedereen voor het nieuwe jaar. Vorig jaar slikte ik netjes op nieuwjaar de traditionele 12 druiven op de 12 klokslagen. Dit jaar blijf ik verre van "geluks"druiven!

Lees ook: Benidorm Actueel
Lees ook: Corona update midden november
Lees ook: 3 koningen in Benidorm
Lees ook: Blog / Column

Geen opmerkingen:

Een reactie posten