El Rastro La Nucia bezoeken

Wie graag rondloopt op rommel -en antiekmarkten zal merken dat er op vakantie vaak niet zoveel mogelijkheden zijn. Spanjaarden zijn niet zo héél tuk op rommelmarkten zoals wij west-Europeanen. Toch zijn er enkele opties in de Costa Blanca. Eén daarvan is de populaire Rastro (zo noemen ze de rommelmarkten in het Spaans) van het dorpje La Nucia.

In een voorgaan artikel heb ik de El Cisne markt al beschreven. Deze rommelmarkt bevindt zich op de grote baan tussen Benidorm en Albir. Een leuke markt waar je tevens lekker kan eten én waar optredens zijn. Wie graag rommelmarktjes bezoekt zal met plezier horen dat er nog een alternatief is dichtbij Benidorm. De rastro van La Nucia is -in normale omstandigheden- wekelijks op zondag vanaf 8u tot 14u.


La Nucia is echter iets moeilijker te bereiken dan de El Cisne markt. Er is geen geregelde busdienst tot in La Nucia, waardoor je bent uitgewezen op een huurauto of een huurfiets. Dat laatste raad ik af voor minder sportieve deelnemers: La Nucia bevindt zich slechts een kleine 10 kilometer vanuit Benidorm, maar de weg loopt steeds omhoog. Je zal dus continue in laagste versnelling op uw trappers staan! Een elektrische fiets zou hier al een verschil kunnen maken. Een voordeel is dat er over de hele weg een apart, veilig fietspad ligt.

Om aan de rastro te geraken, volg je gewoon de CV-70 richting La Nucia. Dit is de grote baan die begint aan het grote kruispunt net voorbij de stierenarena en recht voorbij de tramhalte gaat. Je blijft deze drukke baan gewoon omhoog volgen. Je komt een hele boel rotondes tegen en je blijft gewoon volgen richting La Nucia. Aan rotonde 1 vlak voor je het dorp gaat inrijden, neem je de afslag naar links (cv-70 nog steeds). Een 300 meter op deze baan sta je aan het begin van de rastro. U kan op uw gsm of gps gewoon "Av Villajoyosa - La Nucia" intypen.

aan deze rotonde gaat u links, cv-70 volgen.
Gratis parking aan rastro La Nucia

 
Er is een ruime, gratis parking voor wagens voorzien. Aan het begin van de markt vindt je ook een info-standje en een gratis toilet. Het eerste deel van de markt zijn gewone marktkramen. Fruit en groente, en wat kramen met kledij. Opvallend hier is dat de prijzen van fruit en groenten zéér goedkoop zijn. Heel veel Spanjaarden komen dan ook enkel voor deze kramen, waar ze hun caddy's volladen.


Wat verder begint de echte rommelmarkt. Snuisterijen, antiek, speelgoed, zelfgemaakte zeepjes of kunstwerkjes... er is een grote variatie aan producten te koop. Tussendoor staan er ook enkele eet -en drink kraampjes, altijd gezellig om even te gaan zitten om de wereld voorbij te zien kuieren.

Toen wij de markt bezochten was het nog niet heel druk ('s ochtends en de allereerste keer sinds de uitbraak van het corona-virus), maar ik hoor wel dat het vaak heel druk kan zijn. Ook een waarschuwing voor wie de markt in de zomer bezoekt: De markt bevindt zich in een industrieterrein op een brede weg. Er is haast geen schaduw én er zijn geen schaduwdoeken voorzien! Hoe vroeger je de markt bezoekt, hoe beter dus.


Na de markt hoef je niet meteen naar huis te gaan, het boeiende dorp La Nucia bevindt zich letterlijk op enkele honderden meters. Daar kan je goed eten in één van de cafés op de hoofdweg, of gewoon wat rondslenteren in de kleine, maar best gezellige oude stad. Ook Polop, het dorpje met het kristalheldere bronwater dat uit honderden kraantjes vloeit, is niet veraf en zeker ook de moeite waard om te bezoeken.

El lavadero (wasplaats) de La Nucia

Liefhebbers van rommelmarkten op vakantie stuur ik toch liever naar de El Cisne markt. Daar is voor iedereen wat wils en daar heb je dat lekkere restaurant én namiddagen met live muziek. Maar wie niet weg te slaan is bij rommelmarkten en een huurauto ter beschikking heeft, kan ik zeker de rastro van La Nucia aanraden.

1 opmerking:

  1. Hola , is de markt op kerstzondag ook open?
    met vriendelijke groet
    Hennie en Dick Beekman

    BeantwoordenVerwijderen