Corona update begin september


Een nieuwe update vanuit Benidorm in verband met de corona crisis.

Net nu de meeste landen aan het herstellen zijn van de corona-crisis, gaat het in Spanje terug erg slecht. Tenminste dat zeggen de politiekers. Meer en meer beginnen de mensen hier te beseffen dat de maatregelen rond corona en reisbeperkingen vooral een politiek gegeven zijn. Volgens de cijfers halen de besmettingen haast hetzelfde niveau als in maart. Toch moeten we daarbij vraagtekens zetten. Het zijn net de grootschalige testen die de cijfers omhoog stuwen! Hoe meer men test, hoe meer "positieven" men vindt. Heel logisch, maar dat ziet België, Nederland, Verenigd Koninkrijk, Scandinavië,... allemaal niet. Wat is de waarheid? De waarheid is dat de ziekenhuisbedden haast leeg zijn doorheen heel Spanje. Er zijn nog een pak besmettingen, maar haast niemand moet naar het ziekenhuis. Ook het sterftecijfer blijft bijzonder laag.

Toch blijven de buitenlandse toeristen weg uit Benidorm. De waarschuwingen van de ministeries en de paranoia rond reizen maakt dat de buitenlandse toeristen opnieuw beginnen te annuleren. En nu ook het merendeel van de Spaanse toeristen terug naar hun eigen dorp/stad zijn getrokken, gaat Benidorm een moeilijke periode tegemoet.

Voor vele horeca-zaken blijft er geen andere oplossing dan de deuren te sluiten en te hopen op betere tijden. Er blijven amper hotels open, en dat belet dan weer de toerist om te komen, als zijn vlucht al door zou gaan... Een vicieuze cirkel waaruit het nog maar moeilijk kruipen is...

Wordt het snel terug beter? Hopelijk wel! Op dit moment lijkt me het belangrijkste dat men de mensen (en vooral de politiekers) duidelijk maakt dat het virus niet weg zal gaan, maar wél constant verzwakt! Dat zien we duidelijk in Spanje en Italië. In het beslissingsproces zou het niet meer mogen gaan over het aantal besmette personen, maar het aantal personen die nog in het ziekenhuis belanden (een getal dat verwaarloosbaar klein wordt vergeleken met andere ziektes).

Benidorm gaat met zekerheid een moeilijke herfstperiode tegemoet. De mensen hier krijgen alsmaar minder ERTE (vervanginkomen) en de ondernemers hebben het water tot aan de lippen. We houden nog lichte hoop dat midden september de quarantaine-regels zouden worden versoepeld voor de Britse reizigers naar Spanje. Zonder toeristen, zonder u, bestaat er simpelweg geen Benidorm.

Kijk verder ook uit met fake nieuws. Benidorm is zelfs heden niet "uitgestorven". Niet alleen blijven er nog veel toeristen komen, met de wagen, met het vliegtuig, maar er blijft ook een deel Spaanse toeristen hardnekkig vakantie vieren. Onderstaande foto's zijn genomen op de regenachtige weekavond van 1 september.Lees ook: Actueel nieuws
Lees ook: De corona-waanzin
Lees ook: Blog / Column

Geen opmerkingen:

Een reactie posten