Eind juli Corona update

Ik blijf veel vragen krijgen over de huidige stand van zaken in Benidorm, dus ik zal in zoverre mogelijk jullie op de hoogte blijven houden.

Tegenover mijn laatste update is er veel veranderd. Laten we beginnen met een heikel thema: het mondkapje. Het stond er al een tijdje aan te komen; het mondkapje is nu verplicht om te dragen in het openbaar. Concreet moet je het nu altijd op houden als je buiten komt of gaat winkelen. Gaat u een terrasje doen, moet u het ophouden tot u aan uw tafeltje bent. U hoeft het niet op en af te doen tijdens het drinken of eten, zodra u zit aan uw tafel mag het af. Opletten, als u naar het toilet gaat, moet het opnieuw op.

Op het strand moet u het mondkapje dragen tot u in uw vakje zit, en dan mag het af. Uiteraard moet je het niet dragen tijdens het zwemmen. Gaat u echter met de voetjes door het water lopen, dan moet het wederom op.

Kortom bij iedere beweging buitenshuis moet het masker gedragen worden. Enkel tijdens het consumeren (terrasjes of bar) en op het strand mag het af.

Mensen maken daar nogal veel drama over, maar eigenlijk valt het best wel mee. Zo'n masker went heel snel, en hier in de winkels koop je de leukste motiefjes en kleurtjes. Het wordt bijna een modieus hebbedingetje.

Het leven in Benidorm is geleidelijk aan terug aan het beginnen. De hotels die open zijn, ontvangen best wat toeristen, en dag na dag openen nieuwe bars. Wie houdt van live-muziek en optredens zal blij te horen zijn dat vele artiesten al terug optreden, en vaak ook in de leukere, goedkope kroegen!

De grote Britse showbars zijn nog gesloten, maar eigenlijk... Benidorm mist ze niet. De bars die nu open zijn, dat zijn de geliefde klassiekers die een goede mengeling hebben van nationaliteiten en ook de bewoners van Benidorm aantrekken.

Over een geliefd hotel met bars gesproken: Het Marina Hotel met haar verschillende leuke bars geeft terug een poolparty elke vrijdagnamiddag! Het zwembadgedeeltje is open voor iedereen én er hangt steeds een leuke sfeer!

Het hele systeem rond het strand staat nog niet op punt... Nu moet je verplicht reserveren om op het Levante strand te mogen. Veel mensen kiezen een "volledige dag" en komen gewoon heel de dag lang niet opdagen (of blijven slechts 30 minuten). Hallucinante beelden van lange rijen wachtende mensen terwijl het strand bijna leeg is...
MAAR binnen enkele dagen zal dat opgelost worden met een nieuw systeem waarbij men zich moet aan en af melden. Kom je op vakantie naar een hotel? Dan kan je aan de receptie vragen om voor je te boeken. Ook kan je in één van de drie kraampjes op de wandeldijk je plaatsje boeken.

Geen zin in heel dat gedoe? Dan moet je naar het Poniente strand trekken. Tot op heden is daar nog steeds geen reservatieplicht, al zou dat kunnen veranderen met de tijd... In La Cala dan weer is er simpelweg een maximum aantal van 1000 mensen. Vol = Vol.
Laat het je niet teveel schrik aanjagen. De app wordt verbeterd en er wordt constant gekeken of er nog plaatsen bijgemaakt moeten worden. Dit zijn nog wat de kinderziektes van een best wel goed systeem.

Verder is er natuurlijk nog véél te doen. De meeste excursie-bureau's zijn al open en ook de themaparken zijn allen open, uitgezonderd Terra Mitica. Deze vakantie is zo'n park trouwens ECHT de moeite, aangezien de capaciteit beperkt moet blijven tot 30% zal het nooit druk zijn. Vrienden van me wisten te vertellen dat ze nog nooit zo'n leuke dag hadden gehad in Aqualandia omdat ze haast nergens hebben moeten wachten of aanschuiven. 

Altijd zoeken naar de positieve kanten, en ik beloof je dat deze vakantie legendarisch zal worden!

Lees ook: Blog / Column

Geen opmerkingen:

Een reactie posten