Benidorm opent eindelijk de deuren!


Eindelijk hebben we concreet nieuws. Men kan terug naar Spanje reizen vanaf 21 juni. Dit zowel voor de Europeanen, als voor de Britten. En ook vandaag was een heuglijke dag, want met het aanbreken van de laatste fase gingen de stranden open voor het binnenlandse toerisme.

Echt toerisme is er nog niet in Benidorm. Het zijn vooral de lokale bewoners die na hun werkdag met de kinderen kwamen genieten van een frisse duik in het zeewater.

Benidorm Beach Safety, de nieuwe dienst die het strand COVID19 vrij zal houden, maakt dat het strand bezoeken iets minder "vrij" is dan anders. Er zijn plaatsen waar je het strand op kan, en plaatsen waar je eraf kan. Aan in -en uitgangen staat een behulpzame jongedame/ jongeheer waar je met vragen terecht kan. Op dit moment konden we zomaar binnen, uiteraard is er nu nog lang geen capaciteitsprobleem. Het strand is met touwen opgedeeld in vierkanten van 4m². Hier mag tot 4 personen in liggen. Bent u met meer? Dan krijgt u meerdere vakken naast elkaar toebedeeld.

Vanaf juli zou je uw plaats moeten reserveren, maar zoals ik het heb verstaan, zou men je ook op het strand laten als er nog vrije plekken over zijn. Het reserveren zou je eenvoudig via de website kunnen doen, via infopunten die verspreid zullen staan over de stad, of via een app.
Zijn alle plaatsen volzet, dan verwijst men u door naar een ander stuk strand waar wel nog plaats is, of naar een ander tijdstip (bij grote drukte zouden ze met "uurregelingen" gaan werken.) Een andere mogelijkheid zijn de blauwe strandstoelen. Deze betaal je wel 5 EUR, plus 5 EUR voor een grote parasol. Ik heb me laten vertellen dat sommige hotels ligstoelen zouden "afhuren" voor hun gasten, maar tot op heden heeft nog geen enkel hotel bevestigd.

Ook het strand heeft enkele nieuwe regels. Zo mag je niet eindeloos heen en weer wandelen langst de waterkant als het druk is. Kinderen spelen best achteraan op het strand of op hun eigen kwadrant. Deze regels zijn er om grote drukte bij de waterrand te vermijden

Het lijkt allemaal moeilijk en lastig, maar vandaag hebben we in de praktijk gezien dat dit allemaal heus wel mee valt. Er lopen tientallen stewards rond, die je met de glimlach en zachte hand begeleiden. Eigenlijk is het best aangenaam je eigen stukje strand te bezitten. Geen vuile voeten die haast tegen je hoofd aan liggen, geen kinderen die over je handdoek rennen... De strenge controle aan de in -en uitgang heeft ook andere voordelen; geen gauwdieven meer, geen "massage-chinezen" en geen vervelende mojito-verkopers... Ik raad natuurlijk aan altijd je spullen in het oog te houden, maar het is allemaal veel veiliger, ordelijker en duidelijker.

Het is afwachten nu of men de zomercapaciteit aan zou kunnen. De burgemeester heeft wel gezegd 
het strand is in percelen verdeeld
dat het systeem flexibel blijft, dus men kan meer capaciteit ligplaatsen aanbieden en minder plek voor de "betalende ligstoelen", en in het geval dat het virus moest verdwijnen, zou hij van het systeem afstappen. Hoewel ik dat deze zomer niet zie veranderen...

Zal deze zomervakantie net hetzelfde zijn? Nee, maar dat telt voor véél dingen dit jaar. Men kan veel kritiek hebben op de regelneverij, maar we zijn nog niet van dat virus vanaf! Benidorm biedt u een zonvakantie aan, met in acht neming van duidelijke veiligheidsnormen!

Ik was vandaag getuige dat je gerust nog van het strand zal kunnen genieten. De kinderen vandaag hadden er alvast groot plezier in om in de golven te springen en in het zand te rollen. En hun guitige snoeten laten er geen twijfel over bestaan dat een vakantie naar Benidorm in elk geval een goed besluit zal zijn!

PS Vergeet je snorkel niet. De lockdown heeft het maritieme leven alvast vooruit geholpen. Vandaag hebben we zelfs een joekel van een -ongevaarlijke- manta (rog) gezien!

Lees ook: Benidorm actueel
Lees ook: Veiligheid op het strand en in het water
Lees ook: Blog / Column
Lees ook: De corona waanzin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten