Themaparken


Benidorm heeft een groot aanbod aan themaparken dichtbij de stad. Ze zijn niet per se goedkoper dan Nederlandse tegenhangers, maar ze hebben wel heel wat te bieden. Zeker voor gezinnen met kinderen of personen die wat langer in Benidorm verblijven, loont het de moeite om een themapark te bezoeken. Er zijn waterparken, pretparken, dierenparken... voor ieder wat wils! In de wijde omgeving rond Benidorm zijn nog veel meer parken, maar in dit artikel behandel ik enkel de parken in Benidorm zelf. Ik zet ze voor u op een rijtje.

Terra Mitica
Terra Mitica: Een attractiepark gebaseerd op de Klassieke Oudheid. Het park is onderverdeeld in de verschillende stroomculturen zoals de Grieken, Romeinen, Egyptenaren... Er zijn verschillende achtbanen in het park, waaronder een houten coaster 'Magnus Collossus' genaamd, die tegen de bergflank is gebouwd. De thematisering van het park is ongelofelijk prachtig gedaan. Je vindt er tempels, piramiden, zuilen.... Voor sensatiezoekers heeft het park meer dan attracties genoeg, maar ook kinderen of minder avontuurlijke personen zullen er hun gading vinden. Zo heb je onder andere verschillende waterattracties en de angstaanjagende 'darkride' El laberinto del Minotauro. De naam zegt het al, de meeste attracties zijn genaamd en gebaseerd op de Griekse mythologie. Het themapark heeft ook een aantal indrukwekkende shows die u niet mag missen. Ticketprijzen zijn even duur als attractieparken in de Benelux, maar dit park loont zeker de moeite!

Terra Natura: Meer dan zomaar een dierentuin. Het park heeft een oppervlakte van 320.000 vierkante meter en herbergt meer dan 1.500 dieren van 200 verschillende soorten. Het park is onderverdeeld in 4 zones; Pangea, Amerika, Azië en Europa. De thematisering in het park is zeer knap afgewerkt en de habitat van de dieren zijn zodanig ontworpen dat je steeds een prachtig zicht hebt. Na rondgelopen te hebben in Terra Natura kan je een frisse duik nemen in het waterpark Aqua Natura met een golfslagbad en verschillende glijbanen. Dit zit echter niet mee in de prijs begrepen!
Lees ook: Terra Natura bezoeken

Inkom van Mundomar
Mundomar: Net als Terra Natura een dierenpark, maar dan vooral toegespitst op zeedieren. Het is een minder groot park, maar wel mooi gethematiseerd. De ligging van dit park is tegen een bergflank in de wijk Rincon de Loix, op wandelafstand van het centrum van Benidorm. Vanuit het park heb je steeds een adembenemend zicht over Benidorm. Het park heeft veel bruggetjes, trappen en schuine hellingen, dus minder geschikt voor mensen die slecht te been zijn. Je vindt er onder andere verschillende vogels, aapjes, vleermuizen, schildpadden, zeeleeuwen, pinguïns en dolfijnen. Het park heeft drie shows. Men geeft de mensen tijd genoeg om van de ene show naar de andere te wandelen. De eerste show is met papegaaien, de tweede show is iets hoger met de zeeleeuwen en de topact is helemaal bovenaan in het park; de show met de dolfijnen. Tussen de shows kunnen bezoekers ter betaling foto's laten nemen met de zeeleeuwen en dolfijnen of kunnen bezoekers de pinguïns en zeeleeuwen eten geven. Het park is geschikt voor jong en oud en zal iedere leeftijdsgroep weten boeien. Er is een restaurant met een prachtig zicht over heel Benidorm en ook heb je er een souvenirwinkeltje. Mundomar is zeker aan te raden als je een zwak voor dolfijnen of zeeleeuwen hebt! Bij het verlaten van het park kan je mooie kortingsbonnen krijgen voor het park er vlak naast; Aqualandia. Hierdoor kan je op één dag de twee parken redelijk goedkoop combineren.
Lees ook: Bezoek aan Mundomar

Glijbanen in Aqualandia
Aqualandia: Dit park bevindt zich op de heuvel van Rincon de Loix naast het park Mundomar. Het is een waterpark met verschillende zwembaden, glijbanen en rapidos. Voor alle waterglijbanen geldt dat je groter moet zijn dan 1,20m, maar er zijn veel attracties en baden voor de kinderen. Voor lefgozers heb je de Kamikazeglijbanen en voor de zonnekloppers heb je mooie weiden met panoramisch zicht over heel Benidorm. Het waterpark is het grootste van heel Spanje en één van de beste waterparken ter wereld. Het water in het park is gefilterd zeewater, maar hier merk je zeer weinig van.
Wie een klein budget heeft, moet in gedachten houden dat naast de toegangsprijs in het park in het park nog wat extra's betaald moeten worden; een locker, een ring huren, een ligbedje... Dit kun je natuurlijk allemaal wat omzeilen. Al bij al een zeer goed park voor de waterratten.
Lees ook: Bezoek aan Aqualandia

Themaparken in de omgeving van Benidorm

Een beetje verder dan de rand van de stad, maar zeker de moeite is het natuurpark met watervallen "Les Fonts de l'Algar". Geen attractiepark, maar gewoon heel mooie watervallen in een natuurlijke setting. Neem uw zwembroek mee, want u mag zwemmen in de ijskoude, maar o zo verfrissende, poeltjes en u kan op bepaalde plekken in het water springen vanaf plateau's.

Slechts een kilometertje verder stappen van Les fonts de l'Algar vindt u het "Dino Park Algar". Een voormalige botanische tuin met cactussen hebben ze getransformeerd in een meer kindvriendelijke bestemming. Meer dan 50 modellen van dinosauriërs staan langst idyllische wandelpaden. Sommige modellen bewegen of maken geluid. Er is ook een 3D cinema en een mini-museum op het terrein.

Beide parken zijn met de wagen bereikbaar, maar er rijdt ook een bus naartoe, namelijk bus 18 van Llorente. Deze stopt aan de watervallen, zij die naar het Dino Park willen zullen even verder moeten stappen.

TIPS

In alle attractieparken zijn de restaurants binnen het park duurder dan deze van Benidorm zelf. Diegene die echt geen slappe kost (fastfood) willen eten of een bepaald budget hebben, kunnen best een lunchpakket meenemen. In Benidorm zijn supermarktjes genoeg waar je lekker eten kan kopen en je zo een heel smak geld kan uitsparen. Foto's trekken met de dieren kost ook wat extra, het is natuurlijk volledig aan u om hierover te beslissen.

Als u een park wil bezoeken, koop dan steeds de tickets op voorhand, dit scheelt altijd in de prijs. Vaak kom je in Benidorm allerlei promoties tegen, dus spits de oren en kijk goed uit naar reclamestandjes of borden. Ook in McDonald's en andere fastfoodketens vind je vaak promoties die de moeite waard zijn. Meestal zitten ze bij zo'n kindermenu (magic box).

De parken Aqualandia en Mundomar liggen vlak naast elkaar op wandelafstand van het centrum. Terra Mitica en Terra Natura zijn gemakkelijk te bereiken met de bus vanuit het centrum.

Lees ook: Uitgaan in Benidorm
Lees ook: Bezoek aan Mundomar
Lees ook: Terra Natura Bezoeken