Omgeving van Benidorm: De Costa Blanca

Weinig vakantieplaatsen hebben zo'n gevarieerd achterland als Benidorm. De hele kustlijn rondom Benidorm, bij de toeristen bekend als de Costa Blanca, is bezaaid met interessante steden en prachtige natuur. De bergen en heuvels die Benidorm beschermen tegen de koude weersinvloeden bieden de bezoekers ook een prachtig natuurlandschap en de meest pittoreske dorpjes.

Wie van kastelen en vergezichten houdt, kan een bezoek brengen aan het kasteel van Guadalest waarbij je onderweg kan stoppen in La Nucia of Polop. Of wat dacht je van de Peñon de Ifach, een enorm rotsblok dat vooruit steekt in de Middellandse Zee en een adembenemend zicht over de baai van Calpe biedt. Kastelen zijn er talrijk in het achterland van de Costa Blanca. Wat dacht je van het enorme kasteel van Xativa en de rijke geschiedenis van de stad? Of neem de huurwagen eens tot aan Villena, een klein stadje met een -voor de regio- merkwaardig kasteeltje.

Wie meer zoekt naar authenticiteit en rust kan door de oude steegjes van Altea, Finestrat of Villajoyosa kuieren. Wie naast de veelvuldige Urbanicaciones (verkavelingen) kan kijken, vindt ook pareltjes in La Nucia en Polop.

Wie tijdens zijn verblijf in Benidorm een bezoek wil brengen aan andere bruisende metropolen kan een kijkje gaan nemen in ValenciaAlicante, Murcia of Cartagena.

In Benidorm vindt je lekkernijen genoeg, maar je kan je smaakpappillen ook verwennen met Turron uit Alicante, de overheerlijke Turron de Jijona uit het gelijknamige oude stadje of de overheerlijke chocolade uit Villajoyosa.

Voor de liefhebbers van natuur heeft het achterland van Benidorm prachtige bergketens met watervallen en wandelpaden door groene heuvelflanken. Voor de liefhebbers van palmbomen en andere exotische planten is er het stadje Elche of Elx, waar je de grootste 'Palmeral' of palmentuin van Europa vindt! Het stadje is doordrongen door meer dan 200000 palmbomen!
Of bezoek de prachtige watervallen van Algar, vlakbij Benidorm.

Wie het wat verder wil zoeken, kan een uitstap ondernemen naar Murcia. Een mooi stadje in het binnenland met musea, een geweldig mooi centrum én de mooiste kathedraal van Spanje. Nog verder dan Murcia vinden we Cartagena. Dit havenstadje heeft prachtige musea met Romeinse artefacten, een heus Romeins theater en het is tevens de stad van militaria, duikboten en likeur 43!

Wie niet in Benidorm verblijft tijdens de Fiestas Patronales, kan in de andere stadjes zoals Villajoyosa, Calpe, Altea of Alicante naar traditionele feesten gaan kijken. Al deze steden hebben net als in Benidorm lokale marktjes met handgemaakte voorwerpen, goedkope kledij en lokale specialiteiten. Bij heel bijzondere feesten vernoem ik nog Buñol - La Tomatina en het feest Els Enfarinats in Ibi

Alle bestemmingen zijn snel en goedkoop bereikbaar met het openbaar vervoer vanuit Benidorm.

De Costa Blanca heeft voor ieder wat wils. Bent u een avontuurlijke klimmer, een luie zonneklopper, een citytripper of cultuurreiziger, de omgeving van Benidorm kan zelfs de meest kritische reizigers verrassen.

Lees ook: Openbaar vervoer in Benidorm
Lees ook: Guadalest
Lees ook: Altea
Lees ook: Finestrat
Lees ook: Villajoyosa
Lees ook: Valor - Het museum van Chocolade
Lees ook: Alicante
Lees ook: Elche of Elx
Lees ook: Turron zoeken in Jijona / Xixona
Lees ook: Calpe
Lees ook: Polop
Lees ook: Excursies/ Ervaringen
Lees ook: Bezoek aan murcia
Lees ook: Valencia
Lees ook: Algar watervallen nabij Benidorm
Lees ook: Bezoek aan Cartagena
Lees ook: La Nucia