Spanje kampioen na een spannende UEFA finale tegen Engeland

Zondag waren we weer van de partij om de voetbalmatch te gaan zien. Wat was het een spannende match, en wat een ontlading toen Spanje kampioen speelde! 

Net als op dinsdag stond er opnieuw een groot scherm. Dit keer in het grote auditorium van Julio Iglesias waar er meer dan 4000 plaatsen zijn. Toen we eraan kwamen, schrokken we ons des te meer een hoedje: De politie had de ingang afgezet al een kwartier voor de aftrap: Het hele auditorium zat volledig vol! 

We stonden er even verbouwereerd aan de gesloten poort en de onverwurmbare agenten voor we afdropen. Waar konden we dan wel naartoe? De Engelse buurt! Elk café en restaurant had dan wel een scherm buiten staan, we liepen door naar het hart van Spanjes' opponent, de Strip! In de Calle Gerona was zonder twijfel nog een grotere massa te vinden, verspreidt over alle bars met hun gigantische schermen. De grootste drukte was aan Broadway en Railway, aan de kruising van de Calle Gerona en Calle Mallorca. Daar stonden de lustige voetbalfans tot op de straat de match te volgen. Gelukkig was men zo slim om de straat af te sluiten voor het wagen verkeer, en was er al enkele dagen een parkeerverbod in de straat. De enige wagens die rondreden waren arrestatiewagens vol agenten, klaar om in te grijpen.

Toch verliep de match zeer gemoedelijk. De laatste goal op enkele minuten van het einde was natuurlijk een donderslag bij heldere hemel voor de Britten, maar het verlies kon de sfeer niet al te veel drukken. Men is tenslotte op vakantie, en de bars lonken vlak na de match met leuke muziek en sfeer. 

Ook aan de Spaanse kant viel het al bij al mee met feestvieren. Geen luid getoeter, slechts enkele verdwaalde vuurpijlen en algemeen een gemoedelijke sfeer. Het was dan ook te warm om je druk te maken in winst of verlies.

Een welgemeende proficiat voor het Spaanse team! Viva España! 


In het auditorium konden we jammer genoeg niet meer binnen


Gelukkig was de sfeer even gezellig in de Calle Gerona


Alle tafels bezet in het Hotel Marina


Lees ook: UEFA voetbalgekte in Benidorm
Lees ook: Excursies / Ervaringen
Lees ook: Actueel nieuws
Lees ook: Wereldbeker voetbal in Benidorm

Geen opmerkingen:

Een reactie posten