wereldbeker voetbal in Benidorm

Heb je een hekel aan voetbal en heel die heisa rond het WK?
Ben je een enorme voetbalfanaat en wil je geen enkele wedstrijd missen?Beiden zitten goed in Benidorm...

Ikzelf behoor tot de eerste categorie. Toen ik hoorde dat het wereldbeker voetbal zou losbarsten tijdens mijn vakantie had ik schrik dat ook in Benidorm de voetbalgekte zou toeslaan. Dit viel reuze mee. Hoewel er veel Spanjaarden kijken naar de matchen van hun ploeg, merkte ik weinig heisa. Geen vlaggetjes aan de wagens of aan de gevels (toch niet meer dan anders), geen uitzinnige supporters en Benidorm zet nergens grote schermen (tenminste tot hier toe nog niet). Voetbal wordt er beleefd in kleine café's of op terrassen met bescheiden tv's die men buiten op een tafeltje zet. Verder merk je in de oude stad niet veel van de hele gekte...

Een andere zaak amper een kilometer verder in de "Engelse" wijk, die begint vanaf de Av. de Europa en tot in Rincon de Loix gaat. Haast alle cafés, tot de grote danscafés zenden alle voetbalmatchen uit. Overal hangen de Engelse vlaggen en overal zie je uitbundige Engelsen in voetbalpakjes, luid supporterend voor eender welke match. Worden de matchen van de Britse ploeg uitgezonden, dan zie je hier minstens 20.000 supporters in de cafés en in de straten, luid joelend. Een apart zicht, je houdt ervan of niet.

Wil je de gekte van de voetbal achter je laten en gewoon een rustige vakantie beleven? Blijf dan rond de oude stad rondhangen, je zal er niet veel van merken (als Spanje tenminste niet tot in de finale raakt). Wil je het volle genot van het WK, alle matchen zien, genieten van de uitgelaten sfeer? Dan is de Calle Gerona de "place to be", en vooral het grote scherm aan het Marina hotel.

WK bekijken in het Marina Hotel Benidorm
Wil je de Belgische matchen zien tussen mede-supporters, dan zijn uiteraard de Belgische cafés de plek om naartoe te trekken. Hoor natuurlijk vóór de match eerst rond of ze de matchen wel uitzenden.

In elk geval: Wil je het wereldbeker voetbal ontlopen of net beleven, in Benidorm kan je beiden.

Lees ook: Benidorm Actueel
Lees ook: Terug van opnieuw een geweldige vakantie in Benidorm
Lees ook: Benidorm Praktisch
Lees ook: Blog / Column

Geen opmerkingen:

Een reactie posten