Outlet feria Benidorm - Outlet markt in Benidorm

Dit laatste weekend van Oktober is er een Outlet feria, een outlet markt in Benidorm. We zijn een kijkje gaan nemen en hebben een koopje gescoord.

De Outlet markten zijn een gekend begrip in deze streek. We hadden al eens zo'n Outlet markt bezocht in Alicante. De markt bestaat uit gehuurde tenten waar lokale of iets minder lokale winkels hun spullen aanbieden aan grote kortingen. Dit kan gaan van oudere collecties die van de hand moeten, tot spullen die aan een discount prijs worden aangeboden om stocks te liquideren.

Outlet markt Benidorm

De markt gaat door op het gemeenteplein in Benidorm, ook genoemd Plaza de SS MM los reyes de España. Dit is het grote plein waar het stadspark begint. De markt opende om 10 uur 's ochtends op vrijdag en gaat door tot zondagavond. Er zijn een 20 tal stands op de marktplaats, je vindt er vooral schoenenwinkels, maar ook dameskleding, hemden, accessoires, lederwaren en zelfs één winkel met elektrische toestellen zoals microgolven en airfryers. 

Zijn de kortingen de moeite? Het hangt van marktkraam tot marktkraam af. Sommige kramen van de goedkopere winkels lijken niet veel van hun prijs te doen. Dat is logisch, als je een blouse kan kopen in de fysieke winkel voor 5 EUR, kan je niet verwachten dat ze deze blouse aan 50% korting aanbieden. Sommige van de schoenwinkels hadden ook twijfelachtige prijzen uithangen, zoals "voorheen 169 EUR, nu 49 EUR", maar de schoenen die getoond werden (op vrijdagnamiddag) waren van merken die eerder rond de prijsklasse onder de 100 EUR vallen. Het lijkt alsof ze de prijs kunstmatig hoog zette, zodat het lijkt alsof ze een ferme korting gaven. De prijs was nog steeds heel goed voor dat type schoenen, maar het was zeker geen 75% korting.

Het drukste kraam was zonder twijfel het kraam van BASE, een sportwinkel uit het centrum van Benidorm. Ze hadden sportkledij en sportschoenen vaak aan de helft van de prijs. Een goed paar VANS of Converse schoenen was er te koop aan 50% korting. Een korting waar velen gretig gebruik van maakten, het was een drukte van jewelste, de assistenten konden haast niet snel genoeg schoenen leveren om aan de vraag te voldoen.

Het kraam ernaast, van een populaire elektro zaak verkocht koffiemachines aan de helft van de prijs, microgolfovens aan een fikse korting en elektrische steps -30%. Ook hadden ze een leuke "rommel"bak met allerlei snoeren en verbindingen voor 1 EUR het stuk. Je moet al toeval hebben om net die kabel te vinden waar je naar op zoek was, maar dan heb je het wel aan een fikse korting!

Outlet markt Benidorm

Een ander populair kraam was van de lederwinkel op de Av. de Mediterraneo. Lederen riemen vanaf 1 EUR tot 6 EUR voor de mooiste exemplaren, lederen portemonnees en andere accessoires. Ik sloeg mijn slag met een (niet-leder) portemonnee voor amper 1 EUR!

Vergeet tijdens het bezoek niet om een drankje en wat snacks te nuttigen in de bar popular. Deze pop-up bar is er om de grote feesten in November te steunen en biedt lekkere drankjes en eten aan zeer economische prijzen. 

Kortom, de outlet-markt is zeker de moeite om te bezoeken als je op vakantie bent in Benidorm gedurende dit weekend. Je vindt er vast iets naar wens en je kan er toch een goed uur rondwandelen, en nog even nagenieten van de sfeer op het terrasje van de bar popular.

Lees ook: Markten in Benidorm
Lees ook: Jaarlijkse Middeleeuwse markten in de Costa Blanca
Lees ook: Excursies / Ervaringen
Lees ook: Winkelen
Lees ook: Outlet Shopping center te Alicante "The Outlet Stores"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten