Nieuwe wolkenkrabber aan het Poniente Strand

 

Vastgoed in Benidorm gaat hard. Vooral luxe appartementen aan de Poniente kant lijken erg in trek. Het ene na het andere project wordt er aangekondigd. Enkele weken na de aankondiging van TM's sunset Sailors, een tweeling toren die naast de Sunset Waves en Sunset Cliffs komen, kondigde men deze toren aan. Zowel qua hoogte als locatie is dit toch een bijzonder project.

Deze nieuwe wolkenkrabber komt vlak naast het net afgewerkte Delphin Tower. Een toren die bekend stond om zijn spekdure appartementen, maar ook om zijn energie zuinige labels en hoge afwerkingsgraad die in Benidorm ongezien was. 

Dezelfde bouwheer, Goya Real Estate, gaat die succesformule opnieuw toepassen, maar grootser. De plek waar de toren moet verschijnen wordt op dit moment nog ingenomen door Hotel Delphin. Het is één van de oudste hotels van Benidorm en geliefd bij een publiek die de rust en kleinschaligheid wel kon appreciëren. Het oude gebouw gaat tegen de vlakte om plaats te maken voor deze mastodont. Er zal naast residentiële appartementen ook terug een hotel komen, maar kleinschalig zal het er nooit meer zijn.

De hoogte is best indrukwekkend, de toren zal met zijn 44 verdiepingen ongeveer 160 meter hoog reiken. De Delphin Tower ernaast lijkt op het ontwerp met zijn 98 meter haast een dwergje. Indien deze toren gebouwd raakt, zal het zeker niet de hoogste toren van Benidorm zijn, maar zal toch kunnen pronken in de lijst van de 10 hoogste torens, én het zal - tot hiertoe - de hoogste toren zijn op de eerste lijn van het strand.

De wolkenkrabber zou, net als zijn kleine buur, gemaakt worden met de beste isolatie -en afwerkingsmaterialen en zal twee zwembaden hebben. Een privé zwembad voor de residenten, en een gedeeld zwembadgedeelte -en bar met de hotelgasten. Er komen ook parkeerplaatsen voor 180 wagens, aangepast aan elektrische voertuigen, een padel en tennisveld, sky gardens (die groene ruimtes tussen de verdiepingen) en coworking spaces.

De toren zou daarnaast een mooi zicht opleveren van alle kanten waarop je het gebouw bekijkt. Niet geheel onbelangrijk, want velen zullen in plaats van het mooie strand op de achterkant van dit gebouw staren. Je kan er lollig over doen, maar voor die mensen die nu overheen de laagbouw van het hotel Delphin heen kijken, zullen jammer genoeg binnenkort op de vezelachtige panelen van de nieuwe toren staren. 


Het is dan ook niet te verwonderen dat de reacties van de buurtbewoners vooral onbegrip tonen. De Poniente zijde had altijd prima weerstaan aan de toren-manie die heerste aan de Levante zijde, maar dat is de laatste 10 jaar geheel veranderd. Het heuvelachtige terrein werd lang als ongeschikt of ongewenst beschouwd, maar in een razend tempo worden nu alle bouwgronden ontbost en verkaveld. De torens zijn vaak hoger en breder dan diegene aan de andere kant van de oude stad. 

Mijn persoonlijke mening is zeer positief. De toren breekt niet met het Benidorm model: Slanke, hoge torens, met veel groen rondom. De toren is daarnaast kwalitatief en vervangt een gebouw dat misschien wel een lange traditie heeft, maar architecturaal niets voorstelt, en zeer aftands overkomt. De klachten van de buren zijn dan ook ongegrond. Dit deel van Poniente heeft al tientallen hoge torens rond 80-100 meter, deze toren breekt het zicht aangenaam met die saaie dertien-in-een-dozijn torens rondom. Met hotel Bali en Intempo, twee torens vlakbij die gemakkelijk 200 meter doorbreken, zal deze toren niet aanvoelen als een vreemde eend in de bijt. 

Graag hoor ik jullie meningen in de commentaren! 

Lees ook: Blog/Column
Lees ook: Wolkenkrabbers en torens in Benidorm
Lees ook: Intempo toren


Geen opmerkingen:

Een reactie posten