Valentijn vieren - Romantische plekjes in Benidorm

Of het nu voor Valentijn is, of gewoon omdat je een romantische ziel bent: Het is altijd interessant om enkele "romantische plekken" te kennen in Benidorm voor die zwoele avonden.

Valentijn is zo'n dag waarvan sommigen houden, en waar anderen een bloedhekel aan hebben. Ik hoor in die tweede categorie. Je kan toch ook van je vrouw/vriendin houden zonder al dat wegwerp consumentisme?! Dat gezegd zijnde, ben ik ook een hopeloze romanticus. En in Benidorm zijn er romantische plekjes bij de vleet om met uw partner te delen.

El mirador de Mediterraneo / Castel de Benidorm

We beginnen met het meest voor de hand liggende plekje. Het Castel de Benidorm ligt bovenaan de oude stad, tussen de twee langgerekte standen Levante en Poniente. Het is zonder twijfel de meest romantische plek van de stad: De witte stenen balustrades, de oude, sierlijke lantaarns, de pergola met zitbankjes. Vanaf dit platform heb je een zicht over beide stranden van Benidorm. Vanaf de namiddag zitten er straatmuzikanten voor de muzikale begeleiding. Het kan er in de daguren wel wat druk zijn, maar nooit heb je er de schreeuwerige drukte van de "Engelse buurt". Op zomeravonden is het pleintje zelfs nog romantischer, als de lantaarns hun gele schijnsels werpen over kunstenaars die voor een 10 a 20 EUR koppeltjes vereeuwigen op hun doek. In de zomermaanden staan er ook kraampjes met artisanale producten of zelfgemaakte juwelen. De unieke juweeltjes vormen een ideaal cadeau, en ze kan het zelf uitkiezen. Rondom het plein heb je enkele restaurants en bars, maar niemand belet je om met een kleine picknickmand vol lekkers en een fles cava op het plein te gaan zitten!
Castillo de Benidorm

La Ermita de la Cala

Uitkijkpunten zijn altijd "romantisch", en daarvan heb je er tientallen in Benidorm. Ik raad er nog ééntje aan. La Ermita de la Cala bevindt zich op de Mont Benidorm (of Tossal de la Cala) aan het einde van het Poniente strand. Dit zichtpunt kan je bereiken door de dijk van Poniente af te wandelen (4 km vanuit de oude stad) en dan via de trappen naar boven te gaan en het bordje te volgen naar "La ermita". Je kan ook de bus nemen naar La Cala Finestrat (busnummer 2 of 3), en van daar naar boven wandelen. Als je de steile weg naar boven hebt afgelegd wordt je getrakteerd met een prachtig zicht over gans Benidorm. Er staat een klein kapelletje met enkele zitbanken. Aan deze Mirador zal je veel vaker kans hebben om helemaal alleen te zijn met uw geliefde. Denk er wel om, achter jullie kijkt een Madonna mee, dus hou het beleefd!
Je hoeft tevens niet te voet te gaan; aan deze mirador kan je ook kort parkeren met de wagen.
Prachtige uitzichten vanaf Ermita de la Cala

Cala Almadraba & Cala Ti Ximo

Uiteraard is er niets romantischer dan een strand. Hand in hand lopen met de voetjes in het water, of gezellig luisteren naar de golfslag. Op het drukke levante strand kan zo'n ervaring wel eens tegenvallen. Je hebt de Spaanse omaatjes die hun ochtendwandeling langst het water héél serieus nemen en zich niet laten belemmeren door een kuierend koppeltje. En je hebt die kinderen die ontdekken hoe ze een modderballengevecht kunnen houden net wanneer jullie voorbij lopen...

De kleine inhammen van Cala Almadraba en Cala Ti Ximo liggen verscholen tussen het Levante strand en de Sierra Helada. Door hun unieke ligging buiten de stad komen er maar weinig mensen tot op deze stranden. Hier kan je rustig zitten kijken naar het heldere water zonder veel gestoord te worden. De stranden zijn meer keien dan echte stranden weliswaar, maar de omgeving en de rust maken veel goed. Als je hier naar toe komt, neem dan zeker wat snacks en water mee, want er is niets in de buurt.

Prachtige baai van Cala Almadraba


SPA's

Een voordeel aan een hotel-stad zoals Benidorm; er is altijd wel een SPA en Wellness in de buurt. Er is toch niets romantischer dan samen eerst een sauna te nemen alvorens te bubbelen in een jacuzzi. In Benidorm is er keuze zat aan SPA's. Het overgrote merendeel is wel gemeenschappelijk - die jacuzzi zal je dus moeten delen met anderen.
Naast de gewone toegang tot het SPA gedeelte kan je ook massages boeken, of uitgebreidere therapieën zoals de Chocolade-therapie... Er is dan ook vaak een Valentijn-special waarbij je aan een goedkoop tarief kan genieten van de combinatie van een massage of een aromatherapie en de toegang tot het SPA gedeelte.
De meest gekende SPA is de Benicaldea onder de Ambassador-hotels. Een andere SPA die voor het publiek toegankelijk is, vindt je in het MELIA hotel, de Luxor SPA.
Let op: De SPA van Melia hotels vereist slippers (flip flops) en badmutsen. De Benicaldea SPA vereist enkel zwemkledij en handdoeken.
Benicaldea SPA

Planta 20

In deze blog raad ik normaal nooit restaurants of bars aan. Toch moet ik deze tip doorgeven aan de romantici. Planta 20 is een rooftop-bar boven het gekende Hotel Madeira Centro. Je kan er heerlijke cocktails krijgen en op vrijdag -en zaterdagavonden speelt er vaak een DJ zwoele muziek. Neem een drankje en probeer een tafeltje te krijgen aan de rand van het terras. Je hebt een ongelofelijk zicht over Benidorm! Het meest romantische - maar ook drukste - moment is natuurlijk bij zonsondergang! Voor een totaalervaring; neem de glazen lift tot boven!Bar Philippines 10

Na zo'n verkwikkende Benicaldea SPA, ben je vast heel dorstig. Dat komt goed uit want je bevindt jezelf midden in de Engelse uitgangsbuurt. De bars in de Engelse wijk zijn fantastisch leuk; live muziek en ander entertainment, uitgelaten mensen... Maar de meeste bars zijn eerder luidruchtig en uitgelaten dan romantisch. Enkele uitzondering nagelaten, bijvoorbeeld de hippe bar Fhilippines in de kelder van het Presidente Hotel. Op veel vlakken is dit een typische Britse showbar. Elk uur is er live entertainment net als in de andere bars. Toch is het hier iets anders. Er hangt in deze bar een sfeer die zo uit de "roaring twenties" zou komen: De muren zijn bekleed met spiegels, de tegels en de gouden randen voelen Art Deco aan. Het behangpapier met palmmotieven geven het een exotische toets. In deze bar ga je zitten op zachte kuipstoeltjes om van de shows -en van je gezelschap- te genieten. Ook hier kan best een dronken man in croc's, zwemshorts en onderhemd verschijnen (we zijn tenslotte in Benidorm), maar het merendeel van de bezoekers hier komt eerder voor de rustige, stijlvolle sfeer.
Bar Philippines 10
Benidorm Palace

Romantisch eten kan je op verschillende plekken in Benidorm. Alleen al in de oude stad zijn er tientallen romantische restaurants... Maar mag het op Valentijn wat meer zijn dan een gerechtje met een fles wijn? Ga dan naar Benidorm Palace. Hier kan je een heerlijke menu eten, om vervolgens een show te zien op wereldformaat! Na de show is er nog tijd voor een wals of een romantische slow op de dansvloer. Een top avondje uit voor best een aanvaardbare prijs!


Tenslotte nog enkele tips voor wie wat verder dan Benidorm wil kijken.

Altea

Het mondaine Altea kon niet uit de lijst blijven. Ik ben er al tientallen keren geweest, en bij elk bezoek verbaas ik mij nog steeds over de schoonheid van dat plekje: Witgekalkte huisjes met prachtige bloemen en planten wijzen de weg omhoog naar een levendig pleintje met kerk en uitzichtpunt over de gehele streek. Muzikanten geven het beste van zichzelf terwijl je op een terrasje geniet van een goede wijn en de voorbij kuierende koppeltjes. Naderhand kan je winkelen in originele "Hippy chic" winkeltjes, op zoek naar die unieke coole jurk of mooie armband. Er moet al een steen in plaats van je hart zitten om de romantische sfeer ginds niet aan te voelen.
Je kan heel gemakkelijk met de bus (nummer 10) naar Altea. Als je dicht bij een tramhalte verblijft, neem dan zeker de tram; die is pakken sneller dan de bus en veel minder druk.
Het romantische dorpje Altea
Elx / Elche

Vaste lezers van deze blog kennen mijn fascinatie voor Elche. Dat dorpje dat volledig omringd is door palmboomplantages... Wie een huurwagen bezit en palmbomen onweerstaanbaar romantisch vindt, die moet zeker een trip overwegen naar Elche. Je kan er met een toeristisch treintje rond al de plantages rijden, kuieren door de oude stad, en je kan de meest romantische -instagramwaardige- foto's nemen op de brug over de (meestal droge) rivier Vinalopo. Daarnaast heb je het prachtige gemeentepark met fonteinen en rustige zitplekjes. Ook heb je het (betalend) park "Huerta del Cura", waar zich de wereldberoemde keizerlijke palm bevindt (een palm met zeven stammen, ooit bezocht door keizerin Sissi).
Elche is nog steeds de stad van de Spaanse schoenindustrie (HINT HINT), al moet je wel redelijk rondzoeken naar goede schoenenwinkels.
De prachtige palmboomplantages van Elche
Waar je ook naartoe gaat op Valentijn: Benidorm heeft overal verborgen magische plekjes en romantische hoekjes. Uw avond zal hoe dan ook betoverend zijn! En dat zonder die onnodige en foute cadeau's... Wie weet kan je voor Valentijn misschien wel een reisje naar Benidorm schenken?

Lees ook: Benidorm Praktisch
Lees ook: Excursies / Ervaringen
Lees ook: Elche of Elx
Lees ook: Altea
Lees ook: Spa & Welness in Benidorm

Geen opmerkingen:

Een reactie posten