Update werken Av de Mediterraneo

Ik krijg veel vraag naar de huidige stand van de werken aan de Av. de Mediterraneo. Daarom deze kleine update voor mijn lezers.

Na een stilstand van haast 2 weken omwille van de feestdagen, lijken de bouwvakkers eindelijk terug te verschijnen in het straatbeeld. De werken duren nu toch al een tergend lang jaar en 4 maanden. Volgens de burgemeester is de eindtermijn het paasweekend, en blijft hij volhouden dat deze termijn gehaald zal worden.
De bezoekers zullen dit moeilijk kunnen geloven. In de straat zelf is er aan de noordkant nog niets veranderd, en ligt de zuidkant nog volledig opengebroken. Haast hetzelfde beeld als een jaar geleden.

Toch lijkt daar snel verandering in te komen. Het overgrote deel van de werken was dan ook ondergronds. Een ENORM wateropvangsysteem hebben ze ondergronds verwezenlijkt over de gehele lengte van de Av de Mediterraneo. Dit zou overstromingen en erosie van het strand moeten tegengaan. Die werken, die ondertussen afgerond zijn, waren technisch bijzonder moeilijk.
Wat nu nog rest is het beklinkeren van de klaargemaakte ondergrond, het asfalteren van het middenstuk, en het openbreken en tevens beklinkeren van de noordkant. Het leggen van die klinkers kan snel gaan. Op één dag zag ik het 20 meter opschuiven. Ik neem dus aan - als ze eraan werken - dat de zuidkant snel vorm zal krijgen. En zoals u op de foto kan zien: het is werkelijk prachtig! Let bijvoorbeeld op de "traditionele motiefjes" die men op de futurisch gekleurde tegels heeft gegrift.
Nieuwe klinkers Av de Mediterraneo

Het plaza triangular en de calle Puente zijn haast volledig klaar. De bomen zijn geplaatst, rest enkel nog de struiken en kleine planten in het voorjaar. Ook de unieke verlichting (ronde armaturen die gespannen worden over het plein) zal later worden gehangen. De fontein mankeert nog spuitmonden (en uiteraard water), en de fameuze "Technohito", de LED toren heeft enkel nog maar een grondplan.
Plaza Triangular (bijna klaar)
Er is nog veel werk, maar iets zegt me dat het de komende dagen/weken snel gaat opschuiven. Tot hier toe was een beetje een teleurstelling telkens we gingen kijken (omdat er weinig leek te veranderen), maar nu lijkt het wel of we elke dag weer een nieuw stukje straatbedekking zien verschijnen. Er is licht aan het eind van de tunnel!

Lees ook: Benidorm Actueel
Lees ook: Complete renovatie Av. del Mediterraneo
Lees ook: Blog / Column
Lees ook: Bouwwoede in Benidorm (Poniente)
Lees ook: Mirador de Benidorm / Plaza de Castel gerenoveerd

Geen opmerkingen:

Een reactie posten