Goedkoop water op de luchthaven van Alicante/Elche

Goed nieuws voor wie geregeld op vliegvakantie gaat naar Spanje. De Spaanse Vliegveldbeheerder AENA heeft verkondigd dat ze een maximumprijs instellen voor de verkoop van flesjes water.

Met belachelijke prijzen tot boven 3 EUR is water niet goedkoop op de vliegtuigen en in de luchthavens. Een schande, want uit veiligheidsvoorschriften mag je geen water meenemen voorbij de beveiliging en ben je dus verplicht het dure water aan te schaffen.
Binnenkort komt hier verandering in. De vliegveldbeheerder AENA, die onder vele anderen ook de
luchthaven El Altet (Alicante / Elche) beheert, stelt dat voortaan een flesje water van 33cl slechts 1 EUR mag kosten in de winkels. Koop je een flesje uit de automaat, krijg je 50cl eveneens voor een eurootje. Ook zou er bekeken worden of er drinkfonteinen geplaatst kunnen worden. Uit hygiënische redenen ben ik daar meestal geen fan van (hoeveel mensen zetten er hun lippen niet tegen!), maar ik ben wel blij met de prijsdaling van het water!
Een goede tip; velen gaan in de luchthaven iets eten in de Burger King. Die rekenen gelukkig normale prijzen aan voor hun hamburgermenu's én hun frisdranken.

Een goede vliegreis gewenst in elk geval en een gezondheidstip: Veel water drinken... voor de prijs moet je het binnenkort niet meer laten.

Lees ook: Actueel nieuws uit Benidorm
Lees ook: Benidorm Praktisch
Lees ook: Eten en drinken
Lees ook: Elche of Elx
Lees ook: Alicante

Geen opmerkingen:

Een reactie posten