Wandelen naar het Mirador Sierra Gelada

Op een wat minder warme dag kregen we aan het ontbijt een goede tip van een landgenoot. Wandel eens tot aan het Mirador Sierra Gelada (Helada). We zijn dan maar meteen op pad gegaan!

De wandeling vinden is gemakkelijk. Gewoon het Levante strand afwandelen (tenminste de wandeldijk). Voorbij het kruispunt met de Av Ametlla del Mar kom je op de wandeldijk al een informatiebord tegen.


 Je moet op het einde van de wandeldijk omhoog (volg gewoon de bordjes Cala Ti Ximo) doorheen de welluidende straat: Calle Alcalde Manuel Catalan Chana. Je wandelt over de baan (amper wagens) langst de achterkant van bv hotel Benicactus. De weg draait en volgt de baai van Cala Almadraba.Deze weg loopt achter de hotels langst en biedt op het einde een prachtig vergezicht over de stranden van Benidorm!


Je blijft gewoon de weg volgen. Men heeft hier aan de voetgangers gedacht met een stevige en aantrekkelijke reling in houtwerk.


Op het eind van deze weg kom je op een splitsing. Rechts op onderstaande foto ga je naar de twee baaien (Ti Ximo en Cala Almadraba), je moet de weg nemen recht door (die omhoog gaat).


De weg meandert en stijgt licht omhoog rondom een baai. De weg is goed te doen met de fiets omdat de hellingsgraden nooit echt gevaarlijk worden. Hou er wel rekening mee dat zelfs een licht stijgingspercentage zwaar werk is voor de fietser.


Een laatste spectaculair zicht op Benidorm en dan nog een recht, lang stuk richting de wachttoren.


 Normaal kan je tot aan het wachttorentje wandelen... Jammer genoeg waren ze dit pad op het moment aan het verbeteren en het torentje aan het renoveren. We konden dus niet tot aan het torentje...De zichten over de haast loodrechte kliffen van de Sierra Gelada lonen echt de moeite. In de verte zie je het kleine eilandje Mitjana. Soms worden hier zelfs dolfijnen gespot! Na een tijdje de zichten te hebben laten inwerken, kan je over dezelfde weg terug. De fietsers zijn hier bij in het voordeel omdat de weg terug grotendeels daalt... We zaten er niet mee in om terug te struinen langst de baaien. Al bij al een zeer aangename wandeling voor beginners of mensen die slecht te been zijn. Of als je gewoon eens zin krijgt in een korte wandeling met een spectaculair zicht op het einde. Volgens Google is de wandeling heen en terug vanaf de dijk slechts 5 kilometer en doe je er een dik uur en een half over heen en weer (gerekend zonder rustpauze en Google gebruikt een stevig wandeltempo).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten