De drukte is opnieuw begonnen.

Benidorm leek vorig weekend uit zijn winterslaap te ontwaken. St Patricks Day, de Fallas, de allereerste Tattoo conventie en het goed weer trokken veel volk naar de straten van Benidorm.

De winter maakt plaats voor de lente. Een bizarre winter met serieuze winterprikken, storm en zelfs sneeuw voor de Costa Blanca. De hoge temperaturen deze maart doen de koude gelukkig al snel vergeten. Maar liefst drie evenementen gaven de start aan van het toeristenseizoen.
De Fallas is een traditie dat elk jaar veel volk op de been krijgt. Prachtige papier marché sculpturen worden in brand gestoken door dames in traditionele klederdracht en begeleidt door vuurwerk en verschillende stoeten doorheen de oude stad. Het is dan wel niet zo spectaculair als in Valencia, maar het is in Benidorm dan ook minder hectisch en druk, waardoor je in alle rust de sculpturen kan zien.

St. Patricks Day vieren is dan weer een modernere traditie in Benidorm. Een tien jaar geleden was er in Benidorm niets van te merken, nu kleurt heel de stad groen! Cafés hadden overal groene vlaggetjes gehangen en terrassen proper gemaakt voor deze topdag. Het publiek aan het Levante strand was op enkele vergeetachtige uitzonderingen na, gekleed in groene elementen. Er waren speciaal voor deze dag extra optredens en feestjes georganiseerd. Aan de foto's en filmpjes te zien is de dag heerlijk gepasseerd, met veel gelach en overvloedig bier. Zo hoort het ook!
De Benidorm Tattoo Convention wordt hopelijk een nieuwe traditie. De conventie ging door in hotel Mediterraneo en was een groot succes. Meer dan 40 kraampjes boden de nieuwste trends aan op het gebied van tatoeages en piercings. Er waren ook optredens, demonstraties en wedstrijden. Wie op zoek is naar een nieuwe tatoeage was in ieder geval op het juiste adres.

Zo zie je alles wat Benidorm kan bieden op één weekend. Prachtige tradities van een kleurrijke bevolking, herkenbare feesten voor haar toeristen en trendsettend in toerisme. De horeca in Benidorm was alvast tevreden met de grote opkomst van toeristen en kunnen met een goede start aan het drukke seizoen beginnen.

Lees ook: Benidorm Actueel
Lees ook: Excursies / Ervaringen
Lees ook: Verhalen van bezoekers
Lees ook: Blog / Column

Geen opmerkingen:

Een reactie posten