Tarta de Benidorm proeven

Ik had er op mijn blog nog niet over gesproken, maar wie al eens in Benidorm geweest is, zal de reclame vast al opgemerkt hebben. De Tarta de Benidorm wordt overal in de stad gepromoot.

In vorige artikels heb ik al gesproken over de befaamde 'nougat' van Alicante, de Turron d'Alicante en de overheerlijke Churros met chocolade van Valor in Villajoyosa. Maar Benidorm heeft ook zijn eigen delicatesse. De Tarta de Benidorm is een zoet gebakje, gemaakt met ingrediënten typisch uit de streek.
Het gebakje, dat bestaat van 1984, is uitgevonden door de Pattiserie-chef Felix Carmago. De man merkte op dat Benidorm geen bijzonder 'eetsouvenir' had, ondanks de heerlijke producten die men in de regio rondom Benidorm verbouwt. Dus maakte hij zelf een recept, gebaseerd op regionale ingrediënten. Zo zit er in het 'Benidorm gebak' o.a. amandelen, rozijnen, dadels, kaneel en extract van sinaasappelen en citroen. Zelf vindt hij het gebak een eerbetoon aan de stad, de inwoners van Benidorm en het klimaat.

De Tarta de Benidorm is een uitstekend souvenir voor de mensen thuis. Je kan ze in twee formaten krijgen, een klein gebakje voor 1 persoon of een grotere cake geschikt voor 6 of meer personen. Je vindt ze in de supermarkten in de stad, maar ook bij kruideniers -en speciaalzaken. Bv bij het wafelkraam 'Manneken Pis' kan je een klein Tarta de Benidorm krijgen voor 2 EUR. Het lekkere kleinood smaakt heel goed bij een koffie en in sommige cafés en restaurants kan je het ook krijgen.

Proef het eens, het is een mierzoet gebak. Je moet ervan houden; mijn vriendin vond het niet fantastisch, het was ook een té warme dag om echt van gebak te snoepen. Ikzelf vond het wel heel lekker en ik ben normaal geen liefhebber van zoete gebakjes of cake.

Probeer het eens en geef je mening in een reactie onderaan dit artikel. Je hebt iets typisch geproefd en je hebt de lokale economie gesteund! En als je het lekker vindt, vergeet dan niet om er een paar mee te nemen als souvenir. Het is vast origineler dan de typische frigo-magneten!

Lees ook: Eten en drinken Benidorm
Lees ook: Valor churros en Chocolade
Lees ook: Excursies / Ervaringen
Lees ook: Lekkere tapas in Benidorm

Geen opmerkingen:

Een reactie posten