TRAMnochador (nachttram)

Een avondje uit in Benidorm en veilig terug naar uw verblijf in Altea? In het hoogseizoen is dit geen probleem dankzij de TRAMnochador.

De TRAM is de vervoerswijze bij uitstek voor toeristen die de kustlijn van Alicante over Benidorm tot Denia willen verkennen. De tram is snel, gemakkelijk en comfortabel en bedient enkele toeristische toppers zoals Alicante centrum, San Juan, Villajoyosa, Benidorm, Altea, Calpe en Denia.
Vorig jaar al werd er geĆ«xperimenteerd met een beperkte nachtlijn en dit jaar lijken ze de nachtdiensten nog meer te hebben uitgebreid. De TRAMnochador rijdt enkel in het hoogseizoen tot in september. Het geeft de toeristen de luxe om een andere stad te bezoeken en niet te moeten haasten om terug naar Benidorm te geraken. Hetzelfde geld voor wie niet in Benidorm verblijft, maar toch het typische nachtleven van Benidorm wil ervaren (en dat moet iedereen die in de Costa Blanca verblijft wel eens ervaren!). De uitgaanders hoeven geen wagen te huren of een dure taxi terug te betalen of te wachten tot de allereerste tram (rond 7u).

Er rijdt haast elk uur doorheen de nacht een tram. Let dus wel op dat je er net geen mist, want dan dien je wel een uur te wachten. In de dag rijden ze natuurlijk veel frequenter. Ook moet je opletten, want de tram doet NIET heel het traject tot aan Denia en vanuit Benidorm naar Alicante gelden ook andere uurregelingen. Het is ook niet duidelijk vanaf wanneer de TRAMnochador rijdt en tot welke datum...

Voor up to date informatie kan ik u enkel doorverwijzen naar de website van TRAM. De website is heel handig en het is vrij gemakkelijk om uw uurregeling te vinden. Ga je op reis naar de Costa Blanca in het hoogseizoen? Kijk eens op de website wat de mogelijkheden zijn. Ieder stadje heeft 's avonds zijn eigen type nachtleven en een ritje met de tram is een prachtige manier om eens wat van de omgeving te zien.

Website TRAM: http://www.tramalicante.es/page.php?idioma=_en

Lees ook: Benidorm praktisch
Lees ook: Openbaar vervoer in Benidorm
Lees ook: Costa Blanca algemeen
Lees ook: Benidorm Actueel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten