Nieuw parkeersysteem in luchthaven El Altet Alicante

Opgelet voor wie vrienden of familie dient op te halen in de luchthaven van Alicante. De regels zijn strenger geworden.

Voorheen kon je uw wagen gemakkelijk parkeren in de 'drop off zone'. Er stond wel een bord met een tijdslimiet van 5 minuten, maar iedereen scheen te weten dat dit niet werd gecontroleerd en dat je in de praktijk zo lang kon blijven staan als nodig was om uw gasten op te wachten.

Deze dagen zijn spijtig genoeg voorbij. De luchthaven wordt alsmaar drukker en een nieuwe infrastructuur moet de wildparkeerders aanpakken. Je mag voortaan in de drop off zone slechts 15 minuten gratis parkeren. Tussen de 15 en 30 minuten moet je 1.9 EUR betalen, wat zeker nog te doen is, maar wie langer dan 30 minuten op de parking blijft, zal haast 20 EUR moeten betalen! Het systeem zal werken met slagbomen en ticketautomaten.
De luchthaven hoopt hiermee dat de 'drop off zone' dus enkel voor het afzetten van vertrekkende passagiers zal gebruikt worden en dat de wagens die personen komen ophalen zich in de juiste parkings zetten op de niveau's van de aankomsthal om chaos en onnodige drukte te vermijden.
Ook zou er nummerplaatherkenning en camerasystemen geïnstalleerd zijn om illegale taxidiensten te herkennen en aan te pakken. De taxichauffeurs zijn al langer vragende partij om hun beroep te beschermen tegen deze privéchauffeurs, die onder de prijs rijden én met hun inschrijving en verzekeringen niet in orde zijn.

Wie dus iemand gaat oppikken in de luchthaven moet even opletten voor de gewijzigde verkeerssituatie... en best niet te lang afscheid nemen, want het kan je een duit kosten.

Lees ook: Benidorm Actueel
Lees ook: Benidorm Praktisch
Lees ook: Alicante
Lees ook: Openbaar vervoer in Benidorm

Geen opmerkingen:

Een reactie posten