Parkeermeters in Benidorm

Er wordt veel inkt gevloeid over de nieuwe parkeermeters in Benidorm. Men heeft honderden straten 'blauwe zone' gemaakt om de parkeerdruk er te verlichten. Je kan dat een goede of slechte evolutie vinden, maar ze staan er toch en je kan er best gebruik van maken!

De laatste jaren was de parkeerdruk in Benidorm veel te hoog. Veel vakantiegangers zochten een goed plaatsje en lieten hun wagen daar 14 dagen staan tot het einde van hun vakantie of tot ze eens een dagtripje gingen doen. De nieuwe parkeermeters moeten dit tegen gaan. Om de twee uur moet je opnieuw gaan betalen. Op deze manier worden toeristen afgeraden om op straat te parkeren en is er meer plek voor de personen die een kleine boodschap of korte visite moeten maken.

Gelukkig valt de prijs wel mee, slechts 1 EUR voor 2 uur. Je dient op weekdagen te betalen van 9u 's ochtends tot 14u. Dan zijn het 2 gratis uurtjes en vanaf 16u moet je terug betalen tot 21u (in de winter tot 20u). Zaterdag betaal je enkel van 9u tot 14u en zondag is het volledig gratis.
Stel dat je betaalt om 13u voor 2 uurtjes, dan mag je blijven staan tot 17u, want de 2 gratis uurtjes worden er bij gerekend. Ook handig is dat wanneer je een boete hebt, je deze tot 30 minuten na het uitschrijven van de boete kan annuleren aan de parkeerautomaat voor een miezerige 25 cent.

Ik lees dat de parkeermeters niet gemakkelijk in gebruik zijn. Je moet namelijk de registratienummer van het voertuig invoeren. Zorg dat je deze dus kan vinden als je met een huurwagen rijdt. Je kan met de gewone bankkaart betalen of met gepast geld.

Voor het geld moet je het niet laten, maar het is wel een gedoe om binnen de twee uren terug te moeten zijn. Wie liever zijn wagen heel de dag (of vakantie) ergens laat staan, doet dit beter in een 'witte zone'. Uiteraard vindt je deze zones niet dicht bij het strand of het centrum. Probeer de straten bovenaan Rincon de Loix, daar zijn nog gratis parkeerplaatsen te vinden. Parkeer ook niet zomaar ergens waarvan je niet zeker bent dat je er mag parkeren. De kans dat je auto wordt weggetakeld is groot in Benidorm! U kan uw wagen dan gaan oppikken aan de Av. de la Comunitat Valencia achter disco 'Penelope'. Het minimumtarief dat je daar moet betalen is 150 EUR en dit kan oplopen als je wagen er meer dan een dag staat! Zorg hier dat je cash geld bij hebt, want blijkbaar hebben ze daar geen mogelijkheden om met de bankkaart of kredietkaart te betalen.

Je kan uw parkeerstress ook vermijden door een hotel/appartement te nemen met parkeerplaatsen aan. Meestal dien je hiervoor bij te betalen, soms niet. Maar dan staat je wagen wel veilig én vlakbij als je hem nodig moest hebben. Er zijn ook enkele ondergrondse en bewaakte parkings in de stad. Meer hierover in een later artikel. Ik hoor dat er nog veel mensen zijn die er van uit gaan dat ze hun wagen dagelijks kunnen gebruiken om van het hotel naar het strand en van het strand naar de oude stad te kunnen bollen. Deze tijd is gedaan en eigenlijk ben ik daar niet ontevreden over!

Lees ook: Met de auto naar Benidorm?
Lees ook: Benidorm City
Lees ook: Benidorm Actueel
Lees ook: Benidorm Praktisch

1 opmerking:

  1. Hoe en waar kan je de bon betalen die achter je ruit zit? Alles geprobeerd via internet maar kansloos 😢

    BeantwoordenVerwijderen