Diefstal van bagage

Er komen enkele verontrustende berichten van toeristen. Er zou tegenwoordig veel diefstal zijn van bagage. Ik informeer jullie hier graag over, zodat het bij de 'Bezoek Benidorm'-lezers alvast niet kan voorvallen.

Benidorm is een zeer veilige stad, laat ik daar al mee beginnen. Maar een stad die zoveel toeristen trekt, en dan nog eens veel oudere personen, dat zal altijd wel enkele pickpockets aantrekken. Er zijn ook enkele 'Oostblok' bendes actief, die moeilijk op te sporen of te verwijderen zijn.

De laatste tijd gaan er veel geruchten rond een 'populaire' vorm van diefstal: nml het stelen van uw koffers. Dit kan al gebeuren in de luchthaven, waar mensen vaak gehaast of druk bezig zijn en hun bagage onbewaakt laten. Maar ook aan de recepties in de hotels. U bent aan het inchecken terwijl uw koffer uit de weg staat, en op dat moment wordt de koffer gestolen. Ik zorg altijd dat ik de koffer tussen mijn benen op de grond zet of contact blijf houden met mijn bagage.
De meest voorkomende vorm van bagage-diefstal is het stelen uit de touringcars. U zit in de bus en de kofferklep staat open; een ideaal scenario voor het stelen van een koffer. De dieven zijn dan ook goed vermomd als toeristen. Ze dragen shorten en kleurrijke hemden, of sturen vaak hun vrouwen of kinderen uit, waarvan je niet vermoedt dat ze je bagage kunnen stelen.
We vragen ook nadrukkelijk géén geld te geven aan bedelaars. U denkt goed te doen, maar meestal sponsort u hierbij enkel een criminele bende.

Enkele vakanties geleden checkten we in aan de receptie. Na het inchecken zag mijn vriendin dat haar koffer weg was. De receptionist vermoedde het ergste en liep naar buiten om een eventuele dief te zien lopen. Gelukkig was het mysterie snel opgelost, een andere gast met identiek dezelfde koffer had zich vergist en de koffer mee op zijn kamer genomen. Toen de bagagedrager van het hotel met zijn eigen koffer aankwam, zag deze persoon de fout in en belde de receptie. Dit voorval laat maar zien hoe enkele onoplettende minuten toch potentieel riskante gevolgen kunnen hebben.

TIPS

- Hou altijd goed je bagage in het oog. Vanaf de luchthaven tot in uw hotelkamer!
- Versier uw koffer met opvallende stickers, hangertjes of linten of koop een opvallende, kleurrijke koffer. Hoe opvallender uw koffer, hoe minder kans dat ze de uwe eruit nemen. Een saaie, normale, donkere koffer is het ideaal doelwit, want iedereen heeft er zo ene.
- Blijf aan de bagageband staan en dan vooral daar waar de bagage op de band valt.
- Neem je een touringcar? Blijf desnoods buiten staan tot de chauffeur het kofferluik sluit. Onthoudt waar uw bagage ergens ligt in het luik, in het midden ligt het veiliger dan aan de zijkant.
- Probeer in een touringcar een plaats te bemachtigen aan de kant waar het kofferluik open staat, dan kan je vanuit de bus de toegang tot het kofferluik in het oog houden.
- Ik blijf het vermelden: hou ook steeds uw handbagage in het oog en neem geen waardevolle spullen mee naar het strand. Hoe drukker de plek, hoe meer kans dat er zakkenrollers actief zijn (bv steeds op de markt).

Vooruitziende mensen zullen nooit te maken krijgen met diefstal. De zakenrollers zoeken meestal de gemakkelijkste slachtoffers; zij die heel nonchalant zijn met hun valiezen, handbagage of waar de portefeuille uit de achterzak puilt. Een beetje voorzichtigheid voorkomt een drama op uw vakantie!

Lees ook: Benidorm Praktisch
Lees ook: Markten in Benidorm
Lees ook: Benidorm Actueel
Lees ook: Veiligheid op het strand en in het water

Geen opmerkingen:

Een reactie posten