Vluchten vanuit Antwerpen naar Alicante

Sinds vorige week kan men vanuit de luchthaven van Deurne (nabij Antwerpen) vliegen naar Alicante. Er zou 2 maal per week een vlucht vertrekken en aankomen.

Luchthaven Deurne
De luchthaven van Deurne is altijd al een zorgenkindje geweest.
 Tot voor kort vlogen er voornamelijk sportvliegtuigjes en privévluchten. De luchthaven probeert al enkele jaren uit te breiden. Er zijn bijvoorbeeld vluchten naar Londen gekomen en nu springt Jetairfly op de kar met vluchten naar Berlijn, Milaan, Barcelona, Palma, Malaga en dus Alicante.

De vluchten naar Alicante vertrekken op donderdag en zaterdag en zouden vanaf 79 EUR te boeken zijn. Omdat het een zeer kleine luchthaven is, kan men tot een halfuur voor de vlucht inchecken. Je hoeft er dus zeker geen 2 uur op voorhand te staan.

Er is natuurlijk veel kritiek. De luchthaven blijft -zelfs met de nieuwe vluchten en toekomstplannen- verlieslatend en dus een last voor de belastingbetaler.
De bewoners klagen natuurlijk over de bijkomende vluchten en zien de luchthaven liever niet opengesteld worden voor toerisme-vluchten. Ik woon niet in de buurt van de luchthaven, maar ik hoor de vliegtuigen toch wel over het centrum vliegen. Niets om wakker van te worden, maar ik kende wel personen die in de nabijheid wonen van het vliegveld en waar de geluidsoverlast toch wel zéér storend is. Hun klacht is dan ook gegrond, want ondanks dat ze naast de luchthaven zijn gaan wonen, hadden ze nooit gedacht dat de luchthaven ooit nog eens zou uitbreiden. Al van in de jaren '60 tot enkele jaren geleden bleef namelijk de hinder beperkt tot enkele sportvliegtuigjes en eens een zeldzame privéjet...
Er is dan nog het probleem van de parkeerdruk in de wijk. Aan de luchthaven zal je moeten betalen, maar in de omliggende straten niet...
Oprichter en luchtvaart-
pionier/held
Jan Olyslagers

Dan is er nog het punt om er te geraken. Met de auto vormt dat geen of weinig problemen. Met het openbaar vervoer echter is het lastiger. Het meest nabije treinstation is Antwerpen Berchem en dit bevindt zich op een 2 kilometer wandelen van Deurne Airport. Niet handig met bagage. Je kan dan een taxi nemen, of je kan aan Berchem station een bus nemen (51,52,53) tot aan de luchthaven. Doenbaar, maar niet erg praktisch allemaal. Ben je al eens met reiskoffers op een overvolle bus van De Lijn gestapt?

Ik woon in Antwerpen. Ik woon op wandelafstand van Antwerpen Centraal. Ik kan daar de trein (37 minuten reizen) nemen tot onder de inkomhal van Brussels Airport. Wil ik anderzijds in Antwerp Airport geraken, moet ik de tram 9 nemen en een 20 minuten stappen vanaf de halte tot de luchthaven of afstappen aan Berchem station en daar overstappen op een bus tot vlak voor de luchthaven. Eerlijk gezegd? De luttele minuten die ik zou besparen op de reisweg, maken het niet waard. Het is wel de moeite om zorgeloos in te kunnen checken - tenminste nu het er nog niet zo druk is...

Het is in ieder geval leuk dat je de prijs van een vliegticket vanuit Deurne kan vergelijken met de tickets vanuit Zaventem (Brussels Airport) en steeds voor de goedkoopste prijs kan gaan. Dit komt alleen maar de reiziger ten goede!

Lees ook: Benidorm Praktisch
Lees ook: Openbaar vervoer in Benidorm
Lees ook: Met de auto naar Benidorm
Lees ook: Benidorm Actueel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten