Spa en Wellness in Benidorm

Ik had nog geen enkel artikel gemaakt over de mogelijkheden voor spa, wellness en massage. Volgens de vragen via email, blijken er toch velen zich af te vragen waar ze terecht kunnen voor een welverdiende spa die iets verder gaat dan de stenen buitenjacuzzi aan het zwembad van hun hotel... Dit artikel zal slechts enkele Spa en Wellnesscenters opsommen. De bedoeling is niet om een volledig overzicht te geven, eerder om de mogelijkheden te tonen en aan te geven dat er in Benidorm oneindig veel opties zijn om u te ontspannen tijdens een weldoende massage of in een lekkere sauna... 

Benicaldea is niet de naam van een verafgelegen, pittoresk dorpje, maar van de een Spa en wellnesscenter in het centrum van Benidorm. Het wellnesscenter is gelegen onder "Hotel Ambassador" in de Calle Gerona (nr 39). Het is vlakbij het grote kruispunt in Rincon de Loix waar het toeristentreintje vertrekt en waar je 'Morgan's Tavern' vindt, de welbekende pub in de vorm van een schip. Toch even wandelen dus vanuit de oude stad. De sauna, wellness en massage is open van 10u tot 22u. Je gaat gewoon binnen in de receptie van hotel Ambassador en je zult duidelijk de inkom zien van Benicaldea.
De prachtige Spa "Benicaldea"
Verwacht geen schimmige of erotische toestanden (die je elders wel in Benidorm kan vinden), maar een professionele spa en wellness. Je kan er een thai-massage krijgen in combinatie met 2 uurtjes toegang tot het complex. Je kan natuurlijk ook gewoon het spa-center bezoeken zonder een massage.
Je hebt in Benicaldea natuurlijk jacuzzi's en gietsauna's, maar ook turkse stoombaden, UV sauna's, verwarmde bedden, een tropische douche en een warm bad met verschillende jetstromen om het lichaam te masseren. Voor de durvers is er een ijskoud plonsbad. Wie zich even wilt inspannen voor de ontspanning, heeft het complex een kleine, maar degelijke gym en fitness.
De prijzen vallen ook best mee. De huidige basisprijs is 15 EUR voor 2 uurtjes. Je kan ook een 10 dagenpas krijgen voor 80 EUR. Wie in het hotel Ambassador verblijft, krijgt een fikse korting op de toegangsprijs. Een full body Thai massage kost 45 EUR met daarbij ook 2 uurtjes toegang tot het saunacomplex.
Vaak hebben ze ook speciale promoties zoals op Valentijn of andere feestdagen.

Ook in het Dynastic Hotel heb je een vrij te bezoeken SPA. Het Dynastic hotel ligt midden in de wijk Rincon de loix, op de Av. Ametlla de Mar (nr 15). Ook in dit hotel vind je een zeer grote, volledig uitgeruste SPA en Wellnessfaciliteit. De kostprijs is 9 EUR voor een uurtje. De spa zit mee in de all-in formule van het hotel, dus misschien is het er iets drukker en minder persoonlijk?

Spa van Hotel Villa Del Mar met prachtig uitzicht
Aan de kant van het Poniente strand heb je ook een wellness in het hotel Villa Del Mar. Dit hotel biedt naast een klein spa complex verschillende wellnessbehandelingen aan een redelijke prijs. Gezichtsbehandelingen, pedicure/manicure, massages, verschillende peelings. Naderhand kan je uitrusten met zicht op de zee en het befaamde Peacock Island. Hotel Villa Del Mar is gelegen vlak aan het strand van Poniente, iets voorbij het Parkje van Elche (het parkje met de honderden palmbomen).

Ook in het Melia hotel op de Av de Severo Ochoa heb je een SPA. De SPA noemt Luxor Spa en is publiekelijk toegankelijk. Ook hier kan je in Jacuzzi's, sauna's en in een zwembad met jetstream genieten. Naast de gewone toegang, die in de prijsklasse van Benicaldea ligt, heb je ook meerdere formules met massages en verschillende Therapieën.

Wellness in pure luxe: Barcélo Asia Gardens
Wie het allemaal wat luxueuzer wil, kan in de -veel duurdere- prijsklasse zeker zijn gading vinden. Zo heb je de Thai Spa in Barcélo Asia Gardens. Hier werken gerenommeerde massagetherapeuten in een fabelachtige setting. In dit hotel is het moeilijk om je in Benidorm te wanen. Het prijskaartje is dan wel slikken, een kamer voor 1 nacht kost in dit hotel al snel over de 700 EUR...

Nog zoiets luxueus is het Spaxion in het hotel Melia Villaitana. Hier ook weer alle soorten massages, peelings en anders, hun aanpak is echter veel professioneler. Dit is niet zozeer de plek om even binnen en buiten te wippen, ze bieden echt totaalpakketten aan om uw lichaam te zuiveren. Het hotel Melia Villaitana zit in de wat hogere prijsklasse (en toch best betaalbaar) en ziet er echt geweldig uit. Het nadeel is dat dit hotel bovenaan Benidorm ligt en dus niet op wandelafstand van het strand of het centrum. Maar als je eens luxueus wil reizen, kan er vast nog wel een taxi af...

Wie wat privacy wenst, kan een privé spa krijgen in het Centro Azahar. Voor slechts 30 EUR kan je 2u gebruik maken van een privé Spa gedeelte. U krijgt mee in de prijs inbegrepen cava en chocolade. Het centrum biedt natuurlijk ook allerhande massages en behandelingen aan, dit aan zeer redelijke prijzen. Het is wel een eindje van het centrum af (achter Mundomar tegen de heuvelflank). Het zal een taxiritje worden of eventueel per bus en nog even stappen.

Hier stopt de opsomming. Er zijn eigenlijk nog tientallen mogelijkheden. Zo zullen altijd in je buurt hotels zijn met een redelijk uitgerust Spa gedeelte. Best even navraag doen bij je hotelreceptie. Deze zullen vast goede tips kunnen geven over welke Spa te bezoeken. Wie echt dagelijks gebruik wenst te maken van een Spa, kan best hierbij rekening houden met het boeken van zijn/haar hotel. Vele hotels in Benidorm hebben een redelijk uitgeruste spa. Soms is dit gratis bij de prijs van een kamer, vaak echter dien je nog bij te betalen. In dit laatste geval krijgen hotelgasten meestal goede kortingen.
Iets dat we in de Benelux minder gewoon zijn: In Benidorm is het eerder de norm om badkledij aan te houden! Bij de luxe-spa's heb ik daarover geen informatie gevonden, maar bv in Benicaldea en in het Dynastic Hotel Spa is badkledij verplicht. Je kan voorstander of tegenstander zijn, maar het is nu eenmaal zo. Ik geef het maar mee, zodat de personen die zich hieraan zouden storen, dit op voorhand kunnen vragen aan de inkom.
Ook kan je best eerst informeren wat je net moet meebrengen. Zitten handdoeken mee in de prijs? Kan je ze huren of moet je ze zelf meebrengen? Moet je teenslippers dragen, of zijn deze net verboden? Moet je een badmuts op of niet? Haast allen zijn ze verschillend in dat opzicht. Best dus op voorhand even binnen springen om niet voor onaangename verrassingen te staan.

Lees ook: Stranden van Benidorm
Lees ook: Benidorm Praktisch
Lees ook: Hotels en Appartementen
Lees ook: Excursies/Ervaringen

4 opmerkingen:

  1. Ziet er echt hartstikke luxe uit. Daar wil ik ook wel paar nachtjes verblijven kan ik eindelijk weer lekker tot rust komen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er prachtig uit. Een heerlijke omgeving om tot rust te komen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Volgens mij is alles met badkleding , ik zie er niets over ?

    BeantwoordenVerwijderen