Valor Churros en chocolade!

Valor is een chocoladefabriek in Villajoyosa. De fabriek is gratis te bezoeken, maar wie niet tot in Villajoyosa wil, kan ook in Benidorm van hun befaamde churros met warme chocolade proeven!

Valor maakt al sinds 1881 overheerlijke chocolade. Het museo del Chocolate in Villajoyosa is alle dagen open, behalve zondag. Dagelijks om 11u zijn er gratis Engelstalige rondleidingen. Je kan er vanalles te weten komen over de chocolade, het productieproces en de lange geschiedenis van de chocoladefabriek. De rondleiding duurt een klein uurtje waarna je enkele stukken chocolade gratis mag proeven. Uiteindelijk halen ze het verlies er wel uit, want de chocolade is zo lekker dat de meeste gasten iets in de winkel kopen.
Valor restaurant in Benidorm

Ook zonder de tram te nemen kan je proeven van de lekkernij. Valor heeft namelijk een chocoladewinkel/bar in Benidorm zelf. De bar bevindt zich op de Calle Lepanto op de hoek met de Av. Dr. Orts Llorca. Als je aan de autovrije 'Food Street' (eerste stukje van de Calle Gerona met o.a. de Belgische bakker) staat, moet je gewoon een straat hoger/verder weg van de zee.

De specialiteit om te nemen zijn de churros met warme chocolade. Dit is iets typisch uit Villajoyosa en de hele Costa Blanca, maar je kunt ze op niet veel plaatsen meer krijgen. In vele restaurants of caf├ęs serveren ze met warme chocolademelk, wat dus niet echt juist is. Ook de kwaliteit durft tegen te vallen. In Valor kan je ze eten zoals ze bedoeld zijn, met een warme kop chocolade! Anders dan in sommige andere restaurants worden de churros hier pas gemaakt als de klant erom vraagt, ze blijven dus niet in een warme toog liggen en smaken daarom ook echt kraakvers.
De churros lijken duur (ik dacht een 4,50 voor 6 met warme chocolade) maar je kan een portie
Churros met warme chocolade!
met twee delen. Het is best een zwaar gerecht, dus de kans dat je na drie churros genoeg gegeten hebt, is groot. Heb je nog trek kun je nogmaals 6 churros bij bestellen, met zo'n kop warme chocolade kom je vast nog wel toe voor de tweede portie. Dit is dan veel goedkoper dan tweemaal 6 churros met chocolade. Een crisistip! De koffie is ook heel lekker in de Valor en je krijgt er altijd een lekker stukje chocolade bij!

Zoetebekken mogen deze zaak dus absoluut niet overslaan. Je kan er ook pralines kopen en proeven samen met een heerlijke koffie of verschillende soorten chocolademelk. Er is een grote keuze aan gebak, maar ik neem altijd de churros. Geloof mij, zo lekker vind je ze nergens! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten