Benidorm wil Blankenberge en Knokke zijn

Deze titel las ik enkele dagen geleden in de krant. Aan het woord in het artikel is Yolanda Pickett, de directeur van Benidorm Tourism. Ze hekelt dat het clichébeeld van Benidorm nog steeds blijft hangen. Bomvolle stranden, lelijke betonnen appartementsblokken en een verzamelplaats van hoogbejaarde mensen...zijn maar enkele van de clichés die steeds terug komen als men over Benidorm praat. Daarom lanceert men een campagne die ook de luxe toerist moeten aanspreken. Het nieuwe luxueus casino, de vijfsterrenhotels, de rustigere baaien/stranden, de gastronomie, golf en watersporten kunnen in de verf worden gezet om de 'andere' toerist te overtuigen naar Benidorm te komen.

Is er dan iets mis met de gewone mensen die naar Benidorm gaan om te luieren op de drukke stranden, goedkope prullen zoeken in Chinese bazaars en hamburger met frieten willen eten? Neen, absoluut niet! Er is plaats genoeg voor beide groepen, aldus Pickett. Wat de campagne inhoudt, dat wordt helemaal niet vermeld in het artikel.

Dat Benidorm allang verveeld zit met zijn oubollig imago en foute of overdreven clichés, dat wisten we al veel langer. Nergens zitten die clichés zo rotsvast als in België ondanks de schare fans die jaarlijks opnieuw naar Benidorm trekken. 4 Procent van alle toeristen in Benidorm zijn Belgen, een niet te onderschatten aantal!

Of Benidorm de luxe toerist gaat kunnen aantrekken, dat weet ik niet goed. Ik denk dat Spanje in het algemeen minder luxe toeristen aantrekt met de simpele reden dat het 'te dichtbij' is. Veel mensen verkiezen tegenwoordig de Canarische Eilanden of Noord-Afrikaanse landen en in deze tijden met de goedkope vluchten zijn vakanties naar Mexico, de Dominicaanse Republiek, Thailand...beschikbaar voor de meeste mensen. Benidorm is inderdaad als de Belgische kust 60 jaar geleden... Het is voor sommige veeleisende toeristen te dichtbij geworden, niet exotisch genoeg... Zij mogen van mij dagenlang in een vliegtuig zitten, mij spreekt het hoegenaamd niet aan. Mijn zon, zee, palmbomen en cultuur bevinden zich op amper 2 uurtjes vliegen, zonder inentingen, aanschuiven voor reispassen en gedoe met vreemd geld! Kan dat niet als campagne tellen!

Lees ook: Benidorm Actueel
Lees ook: Benidorm City
Lees ook: Verhalen van bezoekers
Lees ook: Excursies / Ervaringen
Lees ook: Benidorm Praktisch

Geen opmerkingen:

Een reactie posten