Benidorm rekent op Villena voor passagiers AVE hogesnelheidstrein.

De hogesnelheidstrein AVE tussen Madrid en Alicante is ondertussen een vaste waarde geworden. Ook de Madrilenen gaan graag op vakantie (of een weekendje) naar de Costa Blanca. Er is echter een slechte verbinding tussen de toeristische trekpleister Benidorm en het eindstation van AVE.

De burgemeester van Alicante, Sonia Castedo, weigert namelijk resoluut een bushalte aan het eindstation van de hogesnelheidstrein. Hierdoor moeten de toeristen een eindje wandelen naar ofwel het busstation van Alicante, ofwel naar Plaza de los Luceros, het eindstation van de tram richting Benidorm. Op zich is deze kleine afstand geen ramp, maar waarom zou je de toeristen een eind met koffers laten zeulen door de straten van Alicante, als men vlak voor het station een rechtstreekse bus naar Benidorm had kunnen nemen!
Zicht op het kasteel van Villena

De burgemeester van Benidorm heeft hierop snel gereageerd door gesprekken te beginnen met Villena. Het mooie stadje Villena ligt wat dieper in het binnenland en is tot op heden haast onaangeroerd door toerisme, ondanks het atypische, bijzondere kasteel dat boven het stadje uit torent. En wat nu dus nog belangrijker is; Villena heeft ook een halte op de AVE lijn naar Madrid. Als de laatste knopen worden doorgehakt, zullen de vele toeristen naar Benidorm daar overstappen op een rechtstreekse bus.

Alicante is altijd 'slechts' de toegangspoort voor Benidorm geweest. De meeste kennen de stad enkel van de naam van hun vliegtuigbestemming. Dat is inderdaad jammer, want Alicante heeft veel meer te bieden. Het is een levendige stad met mooie historische gebouwen, een kasteel met prachtige vergezichten, mooie stranden en een gevarieerd winkelaanbod.... Maar dat geeft de burgemeester van Alicante zeker niet het recht om bewust vakantiegangers hun reis te bemoeilijken.

Lees ook: Hogesnelheidslijn tussen Madrid en Alicante
Lees ook: Openbaar vervoer
Lees ook: Alicante
Lees ook: Benidorm Actueel
Lees ook: Costa Blanca / omgeving van Benidorm

Geen opmerkingen:

Een reactie posten