Bikini: A true story

Dit wordt de titel van een kortfilm over Benidorm en Pedro Zaragoza. De film zou in het eerste kwart van dit jaar al uit komen.

Pedro Zaragoza was de burgemeester van Benidorm in de jaren 50. Hij was een visionair volgens velen en heeft Benidorm getransformeerd van een slapend, onbeduidend dorp tot de enorme badstad die het ondertussen is. Nadat hij Benidorm liet voorzien van stromend water, ging hij de stad promoten in het buitenland onder de noemer 'Sun and Beach'.
De eerste toeristen die Benidorm bezochten, droegen iets dat in het strenge regime onder Franco ongezien was; de bikini. Deze toeristen 'avant la lettre' kregen dan ook last met de plaatselijke kerkgemeenschap en met de Guardia Civil.
Pedro Zaragoza nam een moedig besluit. Hij vertrok vroeg in de ochtend op zijn Vespa dwars door het ruige binnenland richting Madrid om generaal Franco te overtuigen bikini's toe te laten op de stranden in Benidorm...
Eerste moderne bikini
De uitkomst van zijn moedige uitstap laat zich raden. Benidorm ontpopte zich op een zeer korte tijd tot de drukste en meest favoriete strandbestemming in Europa.

De kortfilm over deze episode in de geschiedenis van Benidorm zou zeer waarheidsgetrouw zijn. De regisseur, Oscar Bernàcer, heeft verschillende tijdsgenoten en de kinderen van Zaragoza geïnterviewd, om een zo realistisch mogelijke film neer te zetten. Ik ben alvast benieuwd!

Lees ook: Benidorm City
Lees ook: Actueel nieuws
Lees ook: Excursies/ervaringen
Lees ook: Geschiedenis van Benidorm: foto's

Geen opmerkingen:

Een reactie posten