Lekkere Tapas in Benidorm

Laatst stapte ik een cafetaria op de Av. Rei Jaume I binnen. Het jaar ervoor waren we er toevallig binnen gegaan en werden we aangenaam verrast omdat we bij een (al redelijk goedkoop) glas bier steeds een klein bordje met enkele tapas kregen. Ik wilde mijn vrienden deze heerlijke tapas en Spaanse vriendelijkheid laten proeven. Jammer genoeg bleek het cafetaria over te zijn genomen door norse personen die ons 12 EUR lieten betalen voor een bord met weinig smakelijk vlees en steenhard brood. Toen we hierover klaagden, deed hij wat water over het brood en terug de oven in... . Het kan ook anders! 

Waar je in Andalusïe nog af en toe gratis tapas krijgt bij een glas wijn of bier, zul je dit in Benidorm haast niet meemaken. Maar wie toch liever een typisch Spaanse snack verkiest, heeft in Benidorm zeker nog keuze te over. Er zijn verspreid in Benidorm verschillende zaken die tapas aanbieden, vooral in de straatjes van de oude stad. Maar dé plek om tapas te gaan proberen is de 'Tapas Alley'. Je kan er gemakkelijk komen door de wandelboulevard op het Levante strand te volgen naar het oude centrum. Je blijft volgen tot je niet meer verder kunt en dan sla je rechts de stad in. Steeds rechtdoor tot je aan een bocht komt: hier begint het straatje tussen twee Tapasbars. Langst de andere kant kan je de steeg (Calle Santo Domingo) vinden door te wandelen over de 'Passeig de la Carretera', de toeristische hoofdstraat die door de oude stad loopt, en af te slaan in het straatje aan de viswinkel. Je kan het steegje niet missen, er heerst altijd een gezellige drukte en het straatje is bezaaid met tafels en borden waarop aanbiedingen staan.
La Caya Aragonesa
Velen vinden 'La Cava Aragonesa', de beste tapas-bar, alhoewel de tapas er overheerlijk zijn, zijn sommige andere tapas-bars vaak veel goedkoper en bieden eveneens lekkere tapas aan. Bij La Cava Aragonesa echter staan er haast altijd Engelse vertalingen bij, wat het kiezen veel gemakkelijker maakt. Doch, bij de meeste bars in het steegje kan gewoon wijzen naar de gewenste tapas. De meeste tapas zitten tussen de 1,50 EUR en 3 EUR. Grotere schotels of duurdere ingredïenten kosten uiteraard meer. Sommige bars geven voor 1,50 zelfs een glas wijn mét tapas bij.
Wandel ook eens door de straten rondom de Tapas Alley omdat daar even goed verborgen pareltjes zitten. Niet enkel in de oude stad vind je lekkere tapas, er zijn genoeg lekkere tapas-bars in alle wijken van Benidorm. Vraag eens rond in Benidorm en wie weet krijg je enkele fantastische tips mee.

De beste tapas die ik al gegeten had, was in een bar in Alicante. We waren aan het ronddolen tot het plots enorm hard begon te regenen. We zijn de eerste bar binnen gelopen en het bleek de juiste keuze te zijn. Voor een belachelijke prijs hebben we er verschillende dingen geproefd (dit was ook nog zo'n zeldzame bar waar je altijd een schoteltje tapas gratis krijg bij uw drinken) en genoten van een authentieke sfeer. Het zijn die toevallige ontdekkingen die uw reis nog mooier maken... Smakelijk in ieder geval!

Lees ook: Benidorm excursies/ervaringen
Lees ook: Benidorm praktisch
Lees ook: Tapas eten in Benidorm
Lees ook: Benidorm City
Lees ook: Eten en drinken
Lees ook: Tarta de Benidorm proeven

Geen opmerkingen:

Een reactie posten