Vernieuwd Terra Mitica stelt teleur

Het enorme pretpark net buiten Benidorm, Terra Mitica, staat opnieuw onder nieuw management. Het park is van bij het begin in 2000 verlieslatend. Corruptie en wanbeheer teisterde het anders zo mooie themapark.

Het nieuwe management is de Aqualandia group. Bekend van het sublieme waterpark Aqualandia en het mooie sea-life park/ dierentuin Mundomar. Beide parken die uitblinken in hun branche en ondanks de nogal dure inkomprijzen (als je geen kortingsbonnen hebt), kan er weinig negatief worden verteld over deze parken. 

Op Terra Mitica echter lijkt een vloek te rusten, want opnieuw komen klachten de kop opsteken. Ditmaal niet over de toegangsprijs, want die is verlaagd van 35 naar 29 euro, maar er steekt een adder onder het gras! Het park is namelijk opgesplitst in twee gedeeltes en de inkomprijs telt niet voor de attracties in het 'nieuwe' gedeelte. Dat gedeelte, Iberia Park genoemd, mag je gratis betreden, maar voor iedere attractie moet je apart betalen! Deze attracties stonden vroeger gewoon in het park en waren dus mee in de inkomprijs vervat... . Je moet betalen met Jetons die je in een automaat haalt. De attracties zijn dan ook niet goedkoop, de prijzen schommelen tussen de 1 en 3 euro en voor de nieuwe piratenshow betaal je maar liefst 7 euro per persoon! (Ik begrijp trouwens niet wat piratenschepen met kanonnen te maken hebben met het thema 'klassieke oudheid'.)

EDIT: JULI 2014

Een korte edit aan dit artikel van vorig jaar. Sinds kort is opnieuw alles aangepast. Er zijn nog steeds twee parken, Terra Mitica en Iberia Park. Nu betaal je ook in Iberia Park een inkomprijs, MAAR zitten de attracties hierin inclusief. Dus in Iberia Park dien je na het inkomgeld géén geld meer te betalen voor de attracties. Een magere troost dit, want als je alles wil zien, moet je dus tweemaal inkom betalen. De inkomprijs voor volwassenen voor Terra Mitica (2de dag mag je gratis komen) bedraagt 37 EUR en voor Iberia Park 29 EUR, een gecombineerd ticket voor beide parken kost 53 EUR... 

Lees ook: Benidorm Actueel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten