Spanje en Portugal zijn de goedkoopste vakantiebestemmingen ter wereld!

Een jaarlijks onderzoek van de 'Post office travel money' gaf aan dat Portugal en Spanje de goedkoopste vakantiebestemmingen zijn van het jaar 2011.
De wereldwijde barometer is berekend voor de Britse toerist. Men heeft de prijs van verschillende typische items (die op vakantie gekocht worden) bij elkaar opgeteld en vergeleken. Het gaat onder andere over producten als zonnebrandolie, een flesje water, een pakje sigaretten en een 3-gangen maaltijd in een restaurant... Met zijn 32,84 pond scoort Portugal als beste, nipt gevolgd door Spanje met 36,68 pond. Dit is zelfs goedkoper dan de Oostbloklanden Bulgarije (39,39 pond) en Hongarije (43,56 pond). Zeer dure landen zijn Canada(119,32 pond), Hong Kong (138,64 pond) en Australië (157,51 pond).

De prijzen in Benidorm dalen al verschillende jaren na elkaar. Toeristen reizen tegenwoordig iets verder naar bijvoorbeeld Tunesië, Tenerife, Egypte en Turkije. De laatste decennia ontvangen traditionele bestemmingen zoals de Spaanse Costa's of de Portugese Algarve steeds minder toeristen, wat de prijzen naar beneden drukt. De toeristen die wel kiezen voor Spanje en Portugal profiteren al jaren van deze dalende prijzen.

De wereldwijde barometer liegt er niet om met 59,83 pond voor Turkije en 65,48 pond voor Tenerife... Ook ik schrok van de prijzen in Turkije toen ik er in december een week naartoe ging.
Op de enquête is geen rekening gehouden met de reiskosten naar de bestemming. Zo is Thailand met zijn 44,26 pond ook best goedkoop, maar de reis -en hotelkosten zijn een pak duurder dan in Spanje, waardoor het toch nog een dure bestemming blijft.

Spanje is ook helemaal niet gelijk aan Benidorm! Waar je in Spanje veel duurdere reisbestemmingen hebt zoals Costa del Sol in het zuiden en bijvoorbeeld La Pineda in het noorden, is Benidorm en de Costa Blanca met voorsprong de goedkoopste bestemming in heel Spanje!

Waar vindt je nog bier met tapas voor 1,5 EUR, een lederen riem voor 6 EUR en schoenen voor 3 EUR...
Dat Benidorm een uitstekende en boeiende bestemming is, probeer ik u al langer te vertellen, dat het één van de goedkoopste bestemmingen is van heel de wereld, kan als argument ook mee tellen. Laat u niets wijsmaken door touroperators of betweters; je bent nog het goedkoopste op vakantie in 2 uurtjes vliegen naar de bakermat van het Europese toerisme: Benidorm!

Lees ook: Eten en drinken in Benidorm
Lees ook: Winkelen in Benidorm
Lees ook: Benidorm City
Lees ook: Benidorm actueel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten