Duiken aan de Costa Blanca en Benidorm

Je moet helemaal niet naar de Rode Zee in Egypte om te duiken. Ook in Spanje en vooral aan de Costa Blanca kunnen zowel beginnelingen als gevorderde duikers genieten van de gevarieerde fauna en flora onder water. Duikscholen zijn er genoeg en wie goed zoekt, kan voor een spotprijs duiken. Beginnelingen krijgen voldoende uitleg en scholing alvorens de zee in te gaan, professionele duikers en diegene met brevet kunnen zo de zee in. Ook zijn er mogelijkheden om meerdere brevetten en degelijke te behalen, maar hiervoor moet je dan wel enkele dagen les voor volgen. Evenwel een leuk idee voor wie een langere vakantie kan permitteren...

Duikersfavoriet: het pauweneilandEr zijn in Benidorm verschillende locaties om te duiken. De populairste locatie is rondom het pauweneiland. De prachtige koraalbodem is zelfs een mariene natuurreservaat. Ook de olifantengrot zou de moeite zijn. De grot ligt ongeveer 10 meter diep en zou 30 meter lang zijn. Er is binnenin de grot ook een ruimte waar je uit het water kan gaan en te voet een stukje kan verkennen. Ook aan de Peñón de Ifach in Calpe wordt er veel geduikt, alhoewel er op deze locatie wat minder variatie in de begroeiing zou zijn.

Ervaringen van duikers lopen uiteen. Vooral beginnende duikers zijn vol lof. Meer gevorderde duikers vinden vaak dat er in de Costa Blanca mooie koraalriffen zijn, maar lang niet zo gevarieerd als bijvoorbeeld de Rode Zee. Ook zou er nogal weinig variatie zijn onder de vissen. Men komt voornamelijk kleine vissen allerhande, barracuda's en octopussen tegen. Bijzonder exotische vissen vindt men natuurlijk niet in de Costa Blanca, daarvoor moet je iets verder of Zuidelijker. Wat men dan wel prijst aan het duiken in de Costa Blanca is de helderheid van het water, waardoor je zeer ver kan kijken. Ook de korte vaartijd naar de duiklocaties (in Benidorm zijn de meeste locaties op minder dan 20 minuten varen van de jachthaven) wordt geprezen op duikersfora. De prijzen zijn ook heel democratisch. Let wel dat de duikscholen vaak de prijs van de huur van het materiaal apart rekenen, dus informeer goed naar de totaalprijs.

De conclusie is dus dat gevorderde duikers die al in verschillende delen van de wereld gedoken hebben, niet naar Benidorm moeten met het oog enkel op duiken. Ze zullen niet meteen warm lopen van de Spaanse vissen en koralen. Maar voor mensen zonder ervaring in het duiken of degene die gewoonweg zin hebben om het eens te proberen, zullen niet teleurgesteld worden. Benidorm heeft een onderwaterwereld waar je letterlijk en figuurlijk stil van zal worden.

Lees ook: Costa Blanca algemeen
Lees ook: Costa Blanca /meer...
Lees ook: Actueel nieuws uit Benidorm
Lees ook: Calpe
Lees ook: Bezoek aan het pauweneiland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten