Staking op Spaanse luchthavens een ramp voor de Costa Blanca.

De aangekondigde staking van de personeelsleden van AENA, die de Spaanse luchthavens beheert, zet kwaad bloed bij de touroperators. Het personeel in de luchthavens is bang van de dreigende privatisering van hun sector en zal staken tijdens de paasvakantie en de zomervakantie in 2011.

Net dit jaar staan de kranten vol positieve berichten over het toerisme in Spanje. Na een lange dip kiezen de vakantiegangers opnieuw voor Spanje en de Costa Blanca. De onrusten in de Islamitische wereld zorgen ervoor dat de toeristen vaker veilige en stabiele streken kiezen voor hun vakantie en veel touroperators raden reizigers de Costa Blanca aan als alternatief voor Egypte, Tunesiƫ en Marokko.
Benidorm en de Costa Blanca dreigen nu deze 'nieuwe' toeristen te mislopen door de wilde stakingen op de luchthaven van Alicante, El Altet. De touroperators geven nu al aan dat mensen de stakingen als voldoende redenen zien om een andere bestemming te kiezen. Vooral Turkije zal dit jaar overrompeld worden.

Hopelijk komen de vakbonden en AENA snel tot een onderhandeld resultaat, anders dreigt het toerisme aan de Costa Blanca wederom klappen te krijgen, terwijl er net dit jaar hoop was op een heropleving van deze klassieke vakantiebestemming.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten