Koninginnedag vieren in Benidorm

30 April kleurt heel Nederland weer Oranje op Koninginnendag. Niet alleen in Nederland wordt deze nationale feestdag gevierd, ook in Curaçao, Aruba en dankzij Stichting Nederlands Oranjefeest zelfs in Benidorm!

De plaats van afspraak is het terrein van El Cisne net buiten de stad aan de oprit van de snelweg. Er zal een markt zijn met Nederlandse bedrijven, men kan er typische Nederlandse lekkernijen eten en dit onder Live-muziek. Er zijn ook verschillende activiteiten gepland.
 Kinderen kunnen deelnemen aan de typische vrijmarkt om hun oud speelgoed te verkopen. Men moet zich wel op voorhand inschrijven.

Sommigen hebben hun bedenkingen bij een Koninginnedag in Nederland. Ik vind het ook een gek idee om dit traditionele feest te vieren onder de Spaanse zon. Ik begrijp echter wel dat vooral Nederlanders die langer in Spanje verblijven heimwee krijgen en nood hebben aan een dagje waarin alles oranje kleurt met poffertjes en kaas op je bord en oer-hollandse gezelligheid rondom. Deze mensen zullen ook dit jaar niet teleurgesteld worden.

Lees ook: Uitgaan in Benidorm
Lees ook: Eten en drinken
Lees ook: Actueel nieuws
Lees ook: Benidorm praktisch

1 opmerking:

  1. Het oranjefeest zal dit jaar gewoon weer op 1 Mei worden gevierd met uiteraard live muziek. Wilt u een plekje hebben mail mij dan. info@oranjefeestbenidorm.es

    BeantwoordenVerwijderen