Interview met Gerard Vanhaecke, secretaris van de Vlaamse Vriendenkring Benidorm

Kan u in het kort de werking van de VVB (Vlaamse Vriendenkring Benidorm) uitleggen?

Wij zijn een vereniging zonder winstgevend doel. We zetten ons voornamelijk in om overwinteraars en lange of korte verblijvers uit hun isolement te halen om hen hier een aangename tijd te laten doorbrengen. Wij organiseren dagreizen en reizen van meerdere dagen en we hebben iedere woensdag een gezellig samenzijn  in ons clublokaal waar telkens voor amusement wordt gezorgd, onder de vorm van optredens van artiesten, zang en dans, gezelschapsspelen, bingo enzovoort. Voor  meer informatie surf naar www.vvbenidorm.be  en klik op de link wie zijn wij en wat wij doen.

Is er nood aan een 'Vlaamse vriendenkring' in Benidorm?

Natuurlijk is er nood aan dergelijke organisatie, als men een probleem heeft is er in de club wel altijd iemand die kan helpen met raad. In de eerste plaats denk ik aan het verduidelijken van in het Spaans opgestelde document, bij ongeval, huurcontracten, enz.  Bij ziekenhuisopname worden contacten gelegd met de mutualiteit, de familie wordt verwittigd . En voornamelijk een vriendschapsband smeden met andere leden van de club, die de zelfde interesse of hobby hebben.

Waarom kiest u voor Benidorm en niet een ander vakantieoord?

Mij vrouw en ik hebben Benidorm gekozen na dat wij eerst een paar (2) vakanties hadden doorgebracht in de omstreken, een auto hadden gehuurd en bijna iedere dag in Benidorm beland zijn. Het is er elke dag zondag, en ook iedere dag kermis. En bijna altijd mooi weer, een van de beste microklimaten van heel Spanje.

Wanneer bent u voor het eerst in Benidorm geweest en wat is er opmerkelijk veranderd sinds uw eerste bezoek? 
 
Wij zijn voor het eerst in Benidorm geweest met Kerstmis 1985, het strand lag vol zonnekloppers, en ik herinner mij nog twee mensen die op het strand zaten te kaarten met naast hen een kerstboompje. Het was toen 24°. En ja er is sindsdien is er heel wat veranderd:
 Negatief : De wildbouw van appartementen en hotels en het volledig verdwijnen van het vissersdorp dat Benidorm ooit was. En de komst van Aziaten met hun winkeltjes waar men tot vervelends toe in een straat meerdere keren de zelfde producten aangeboden wordt.  Ook de prijzen zijn hier wat huren en kopen betreft heel wat duurder geworden.
Positief : De Discotheken die uit het centrum zijn verbannen, het nachtlawaai dat door geluidbegrenzers aan banden is gelegd. Ook en voornamelijk de gezondheidszorg, door het moderniseren en het bouwen van een tweede kliniek. En zeker het vernieuwde wegennet, maar dat geld bijna voor heel Spanje.( België kan hier nog wat van opsteken)
 
Wat is uw lievelingsplekje in Benidorm?

Een paar terrasjes op de dijk waar ik na een flinke wandeling een koffie of pintje kan gaan drinken!

Wat is de volgende activiteit van de VVB?
Stilaan beginnen denken aan naar huis gaan, want op het eind van maart valt alle activiteit van de VVB stil tot 1 oktober. Wel hebben wij ieder jaar een samenkomst van onze leden in België ,telkens op de 3 woensdag van juni, verleden jaar was het in Brugge, dit jaar bezoeken wij Dendermonde.

Benidorm wordt vaak vergeleken met Blankenberge, vindt u deze vergelijking opgaan? 

Zij die zeggen dat Benidorm Blankenberge is, die zijn nog nooit in Benidorm geweest: hebben ze in Blankenberge meer dan 320 dagen op het jaar de zon? Kan men in Blankenberge in januari, februari, maart  bijna elke dag op een zonnig terrasje een koffie met Baileys gaan drinken voor de prijs van 0.90 eurocent of een San Miguel voor 1 euro? Kan men in Blankenberge een dagmenu met alles er op en er aan, voorgerecht  drank en nagerecht, bekomen voor 12€ ? Als men niet uitkijkt betaald men er al die prijs alleen voor de wijn. Krijgt men in Blankenberge bij iedere drank een Tapa of olijven? Ik kan zo nog lang doorgaan. Het enige wat wij hier missen op ons terrasjes zijn de ongepelde grijze garnalen met een Rodenbach. Gepeld kunnen wij ze hier kopen maar zelf pellen is gezelliger. 
Ik kan gerust ook enkele vrienden opnoemen die vroeger nooit naar Benidorm wilden komen voor het Blankenberge syndroom, die het dan toch eens gewaagd hebben en hier ieder jaar terugkomen. Als men het mij en velen duizenden vraagt; neen, deze vergelijking is pure onwetendheid. Dan kampen wij ook nog met de antireclame van de kranten en TV, ze nemen de minste gelegenheid ten baat om Benidorm in een slecht daglicht te plaatsen. Kijk maar naar  Benidorm bastards, jullie kunnen er misschien om lachen, wij heel wat minder...

Dank u wel Mr Vanhaecke. Ik wens u een veilige thuiskomst in België! Voor meer informatie over de werking van de Vlaamse vriendenkring Benidorm, surf naar hun website: www.benidorm-vvb.be

Lees ook: Benidorm city
Lees ook: Interviews

3 opmerkingen:

 1. Benidorm, Ik weet niet hoe het komt maar de tranen schieten in mijn ogen als ik aan je denkt.
  Soms denk ik wel eens, ben ik in een vorig leven mogelijk een spanjaard geweest, wonend in Benidorm.
  Als ik naar je toekomt en je ziet opduiken achter de rotsen, krijg ik een warm gevoel, maar o wee als ik je weer verlaten moet en je langzaam ziet verdwijnen dan loopt er toch een traantje langs mijn wang.
  Benidorm, kon ik maar altijd bij je blijven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik dek er ook zo over 2014 al 30 jaar favoriet/winter

   Verwijderen