Las Fallas in Valencia

Over heel de wereld wordt het voorjaar ingezet met het Carnavalsfeest. In Vlaanderen is Aalst volgens de aloude traditie de hoofdstad van de carnavalsfeesten. In Venetië kwamen de bekende maskertjes boven en in Rio wordt er nog steeds stevig 'Samba' gedanst op enorme praalwagens.

Ook in Spanje wordt er goed gevierd. Tenerife lonkt met een carnavalsfeest waarvan ze beweren het 2de grootste na het carnaval in Rio de Janeiro te zijn. Ook Cadiz en Sitges nabij Barcelona trekken ieder jaar duizenden feestlustigen.

Het Valenciaanse feest om de lente in te luiden noemt 'Las Fallas'. Het is het grootste en belangrijkste feest van de stad Valencia. Benidorm heeft ook een 'Las Fallas', maar minder spectaculair dan deze van de Valenciaanse hoofdstad. De 'falla' is een enorme pop van papier marche, karton, piepschuim, hout en andere lichte materialen waaraan men allerlei vuurwerk hangt. Na een stoet met de prachtige geknutselde figuren worden deze aangestoken en afgebrand. Iedere dag wordt er een vuurwerkshows gegeven waaronder vooral de beruchte mascletta's; het knalvuurwerk dat in Benidorm tijdens de Fiëstas Patronales ook gebruikt wordt. Las Fallas duurt nog tot 19 maart in Valencia. Wie in Benidorm verblijft moet absoluut een kijkje gaan nemen naar dit explosief feest met prachtige versieringen, de falla en het oorverdovende vuurwerk.

Vanuit Benidorm kan men met een huurauto snel en redelijk goedkoop naar Valencia. Eventueel kan men in Valencia voor één nacht een kamertje huren zodat men 's avonds niet te vroeg hoeft te vertrekken. Ook kan men de bus rechtstreeks nemen vanuit Benidorm naar Valencia. Met een huurauto doe je er ongeveer een uur en half over, met de bus van Alsa ongeveer 2 tot 2,5u. Zie voor prijzen en uurregeling op http://www.alsa.es/. Ga echter niet zomaar richting Valencia zonder een hotel te boeken. De kans is groot (vooral de laatste jaren) dat ALLE kamers in Valencia volzet zijn!

Lees ook: Bezoek aan Benidorm tijdens de Fallas 2019
Lees ook: Benidorm City
Lees ook: Benidorm Fiestas
Lees ook: Uitgaan in Benidorm
Lees ook: Omgeving van Benidorm/algemeen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten