Discobus Benidorm verbindt Discotheken met het centrum

De komende zomer zal er een speciale busdienst worden voorzien tussen het centrum van Benidorm en de Discotheken aan de rand van de stad. De grote discotheken van Benidorm bevinden zich allemaal op de Av de la Comunidad Valenciana. Dit is nogal wat wandelen vanuit het centrum. Wie uitgaat en in de vroege uurtjes naar huis wilt, heeft vaak geen andere keuze dan een taxi te nemen. Vanaf deze zomer zal hier dus een eind aan komen. De bus zou de strook discotheken afgaan en voor de schappelijke prijs van 1,30 EUR kan je tot in de buurt van je appartement of hotel gebracht worden.
De taxichauffeurs zijn minder blij met het nieuws van de burgemeester Agustin Navarra. Ze vinden de busdienst een regelrechte broodroof. De taxichauffeurs deden goede zaken aan de uitgaande jeugd en vrezen dat deze belangrijke bron van inkomsten zal wegvallen.
De disco-eigenaars zijn aan de andere kant zeer blij met deze beslissing. Andere populaire badplaatsen hebben al langer speciale busverbindingen van de discotheken naar de hotels. Ze wijzen er ook op dat een taxirit (afhankelijk van de bestemming) gemiddeld 5-6 EUR kost, dus niet veel meer dan als je met vier de bus neemt. De jongeren, vooral deze in groepjes, zullen de taxi nog steeds nemen, want daarbij heb je de luxe van opgehaald -en afgezet te worden voor de deur.

Het is in ieder geval een goede evolutie om Benidorm terug hip te maken bij de jongeren. Benidorm heeft een enorm aanbod van mega-discotheken met internationale DJ's en nu dus ook een rechtstreekse busverbinding naar de slaapplaats.

Lees ook: Uitgaan in Benidorm
Lees ook: Benidorm praktisch
Lees ook: Actueel nieuws
Lees ook: Benidorm Fiestas

Geen opmerkingen:

Een reactie posten