Vuelta 2011 van start in Benidorm op 20 augustus

Sportliefhebbers die eind augustus naar Benidorm afreizen kunnen in de handen wrijven. De Ronde van Spanje zal namelijk 20 augustus van start gaan in de populairste Spaanse badplaats. De Vuelta zal beginnen met een ploegentijdrit van 16 km door de straten van Benidorm. Daags nadien (21 augustus) zal de Vuelta vertrekken in La Nucia (gemeente net boven Benidorm) voor een rit van maar liefst 171,5 km naar Orihuela.
Dit is vast goed nieuws voor de badstad want de hotelovernachtingen, de organisatie en het benodigd personeel zullen Benidorm meer dan een miljoen euro op brengen. Hierbij worden de toestromende fans, die ook allemaal moeten overnachten én vast enkele dagen blijven, niet mee gerekend!
Er zal nogal wat organisatie aan te pas moeten komen om die honderden, zo niet duizenden mensen te slapen te leggen, want de start van de Vuelta is net in het hoogseizoen.
Het meeste voordeel voor Benidorm zit niet in die extra boekingen, maar wel in de publiciteit die het er gratis bij krijgt. De sportfanaten zitten voor hun beeldbuis en zien de stad met zijn prachtige wolkenkrabbers, zijn goudgele stranden en het omringende landschap.

Lees ook: Benidorm Actueel
Lees ook: Benidorm city
Lees ook: Hotels en appartementen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten