boekrecensie: Rudy Pieters - Benidorm, de hele winter zomer

In mijn boekenkast heb ik een vreemde eend tussen al die klassieke literatuur staan. Op dezelfde plank als Homerus en Victor Hugo staat immers het fijne boek van Rudy Pieters over Benidorm en de Costa Blanca. "Benidorm? Een boek over Benidorm?" zijn de eerste woorden in het boek en tevens de reactie van al wie mijn boekenkast in detail bekijkt. Het boek had niet minder controversieel kunnen zijn.

Rudy Pieters' boek beschrijft een vreemde wereld van trouwe toeristen, Vlaamse overwinteraars, migratieproblemen en corrupte politici. Het boek gaat over het Benidorm van de zon, zee en strand met al zijn troeven, tot het Benidorm achter de schermen; onteigening, corruptie en vernietigende verkaveling. Door interviews met lokale bewoners, Vlamingen, hotel -en zaakeigenaars krijg je een apart beeld van de Costa Blanca. Het is niet al goud wat blinkt in Benidorm!
Heel interessant ook is het eerste deel van het boek waarin de schrijver de geschiedenis van Benidorm beschrijft van een klein vissersdorpje naar het meest bekende/beruchte vakantieoord van Europa.

Ik raad het boek aan voor alle personen die naar Benidorm reizen, als voor iedereen die interesse heeft in toerisme in het algemeen. Het boek "Benidorm, de hele winter zomer" dateert van 2006, is uitgegeven door Uitgeverij Van Halewijck en telt 175 bladzijden.

Lees ook: Benidorm city
Lees ook: Omgeving van Benidorm/ Costa Blanca
Lees ook: Costa Blanca / Meer....
Lees ook: Benidorm actueel nieuws