Dinnershow van Magic Excalibur: Castillo conde de Alfaz

Benidorm heeft een heel bekende Cabaret Dinnershow, namelijk Benidorm Palace. Maar wie niet houdt van die glitter en glamour heeft nog genoeg andere alternatieven; Benidorm heeft nog andere dinnershows en één van de gekste is toch wel die van Magic Excalibur: Desafio Medieval Castillo conde de Alfaz.

Toen Hotel Monika Holidays in La Cala Benidorm een kleine 8 jaar geleden nog goede recensies kreeg (Laatst kwam het hotel in een aflevering van "stressvakantie") zaten wij er met een promo-reis. Naast het feit dat het hotel op een lange afstand van het centrum lag, was er toen weinig klagen. (Mensen vergeten soms prijs-kwaliteit af te wegen!) Het hotel had zelfs nog een leuke verrassing in petto; we mochten een avond gratis naar de Dinnershow van Desafio Medieval. De prijzen van deze show liggen met 45 euro voor een volwassene best hoog, dus we besloten dit toch eens te proberen.
Zo gingen we op een avond richting Alfaz del Pi, een kleine gemeente naast Benidorm waar het 'kasteel' gelegen was.

De thematisering van het restaurant is helemaal middeleeuws, van de gevel tot binnenin straalde alles middeleeuwen uit! Bij het binnen gaan moet je eerst knielen voor 'de Graaf en de Gravin van Alfaz' en dan mag je binnen in de grote zaal. De zaal bestaat uit een arena met zand en aan weerszijden lange tafels en zitbanken. Luxueus is het allemaal niet. Er kruipen enkele mieren over tafel, de borden krijgen pas kleur als je er met een servet over gaat en bestek ligt er al helemaal niet, je moet met je handen eten!

De show duurt langer dan een uur en betrekt ook de gasten. De overzijde van de arena is namelijk de vijand. Gemakkelijk te herkennen aangezien één kant rode papieren kroontjes moet opzetten en de andere groene. Na een soepje komt het hoofdgerecht, dit bestaat uit stukken vlees en aardappelen in de schil. Om te drinken staan er grote kannen met bier, sangria en fruitsap, deze moet je aan je buren vragen en dan kan je het eigen glas zelf vullen. Hoe simpel ook, het eten smaakte goed. Het dessert was nogal wat minder; een ijskoek met de verpakking nog rond alsof het van een goedkope supermarkt kwam.

Het spektakel is zeer mooi om te zien; ridders met lansen, zwaarden, knuppels en degelijke die elkaar te lijf gaan. Het gedraaf van de paarden zorgt wel voor opstuivend zand. Dit is in ieder geval geen activiteit voor mensen met smetvrees.

De kracht van deze dinner show schuilt in de sfeer. Het is haast onmogelijk om niet bevriend te raken met je buurman aan tafel (ook al spreekt deze een andere taal) en de acteurs werken constant op het groepsgevoel. Binnen de kortste keren ben je de vurigste supporter voor je rode of groene ridder. Er wordt geroepen, geklapt en gejuicht door haast iedereen in de zaal. Het is een hele belevenis tot aan het spectaculaire eindgevecht.
Na de show kan je afzakken in de discotheek 'pit of terror'. Deze hebben we niet bezocht omdat we nog een afspraak hadden in de stad.

De dinnershow Castillo conde de Alfaz is absoluut de moeite waard. Het is één van de meest unieke ervaringen die je op doet. Het eten was maar magertjes voor de prijs, maar de totale ervaring was subliem. Ik weet nog hoe ik en mijn broers daar zaten in die stoffige ruimte, mieren wegschietend, roepend naar de tegenstanders, met een kippenbout in onze smerige handen, een kroes wijn in het andere... Zo moet het in de middeleeuwen ook gegaan zijn.


Handige tips:
- Hou in Benidorm je ogen open voor promoties en goedkope tickets.


Lees ook: Uitgaan in Benidorm
Lees ook: Eten en drinken in Benidorm
Lees ook: omgeving van Benidorm Meer...
Lees ook: Guadalest

Geen opmerkingen:

Een reactie posten